Kiev’de elektrik ve su yok

Kiev’de elektrik ve su yok
Rusya, Ukrayna’nın enerji altyapısını yok etmeye yönelik saldırılarıyla ülkeyi karanlığa mahkum ederken dünden itibaren de şehirlerde suların kesilmesi için büyük çaplı füze saldırıları düzenledi.Ukrayna Başbakan Denis Şmihal,...

Rusya, Ukrayna’nın enerji altyapısını yok etmeye yönelik saldırılarıyla ülkeyi karanlığa mahkum ederken dünden itibaren de şehirlerde suların kesilmesi için büyük çaplı füze saldırıları düzenledi.

Ukrayna Başbakan Denis Şmihal, saldırılardan 10 farklı bölgenin etkilendiğini ve 7 bölgedeki yüzlerce kasabada elektrik kesintileri yaşandığını söyledi. Şmihal, saldırılarda en çok enerji tesislerinin hasar gördüğünü belirtti.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçkoi kentin bazı bölgelerinde elektrik ve suyun kesildiğini duyurdu.

BEŞ KİŞİDEN BİRİ SU BULAMIYOR
Kiev’de dün sabah saatlerinde en az iki patlama sesi duyuldu. Başkentte 350 bin daireye elektrik sağlayan bir enerji tesisinin de hasar gördüğü belirtildi.Kiev Belediye Başkanı Kliçkoi, her beş kişiden dördünün su kesintisinden etkilendiğini ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Harkov›da da yetkililer, kritik altyapı tesislerinin vurulduğunu açıkladı. Ukrayna’nın merkezindeki Vinnytsia bölgesi ile güneydoğudaki Dnipropetrovsk ve Zaporijya da füze saldırıları düzenlenen yerler arasında. Zaporijya bölgesinde Dnipro Hidroelektrik Santrali’nin de saldırılarda vurulduğu belirtildi.