Kiev’de helikopter düştü bakan öldü

Kiev’de helikopter düştü bakan öldü
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düşen helikopterde ülkenin içişleri bakanı ve yardımcısı ile birlikte en az 15 kişi öldü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, “tarif edilemez bir acı yarattı” dediği kazayı “korkunç...

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düşen helikopterde ülkenin içişleri bakanı ve yardımcısı ile birlikte en az 15 kişi öldü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, “tarif edilemez bir acı yarattı” dediği kazayı “korkunç bir trajedi” olarak tanımladı. Yetkililer, Zelenskiy’nin 15 olarak açıkladığı ölü sayısını daha önce 18 olarak duyurmuştu. Reuters’ın aktardığına göre Ukraynalı lider, ölü sayısının belirlenmekte olduğunu söyledi.

KREŞİN YAKININA DÜŞTÜ
Kiev Valisi Oleksiy Kuleba helikopterin, içinde çocukların da bulunduğu bir kreş yakınında düştüğünü söyledi. İlk belirlemelere göre hayatını kaybedenler arasında en az üç çocuk da var. Helikopterde Bakan Denys Monastyrsky haricinde sekiz kişi daha bulunuyordu. Emniyet Genel Müdürü Ihor Klymenko, Facebook’ta yaptığı paylaşımda helikopterin Ukrayna ulusal acil servisine ait olduğunu yazdı. Kaza sırasında havanın karanlık ve sisli olduğu bildirilirken, helikopterin önce bir apartmana ardından da kreşe çarptığı belirtildi. Klymenko, 15’i çocuk olmak üzere 29 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko, Monastyrsky’nin savaştaki “sıcak bir bölgeye” doğru giderken helikopterin düştüğünü söyledi. 42 yaşındaki İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy hükümetinin önde gelen kabine üyelerinden birisiydi. Monastyrsky, Şubat 2022’de başlayan savaşın ardından, Rus saldırıları nedeniyle gerçekleşen kayıplar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesinde kilit rol oynadı. Ukrayna basınında çıkan haberlere göre helikopterde altı bakanlık yetkilisi ve üç de mürettabatın bulunduğu bildirildi. Bakan Yardımcısı Yevhen Yenin ve bakanlık sekreteri Yurii Lubkovich de kazada ölen önde gelen yetkililer arasında.