Kılıçdaroğlu, 2019 şartlarına mı geri dönmek istiyor? Kılıçdaroğlu'nun planı ne?

Kılıçdaroğlu, 2019 şartlarına mı geri dönmek istiyor? Kılıçdaroğlu'nun planı ne?
Önceki gün gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili izlenimlerini aktaran Karar yazarı Akif Beki, Kılıçdaroğlu'nun "2019 şartları"na geri dönmek istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun seçim planına...

Önceki gün gazetecilerle bir araya gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili izlenimlerini aktaran Karar yazarı Akif Beki, Kılıçdaroğlu'nun "2019 şartları"na geri dönmek istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun seçim planına da değinen Beki, "İstanbul'la Ankara'yı kaybetmeme, CHP'li belediyelere Bursa, Balıkesir, Konya gibi yenilerini ekleme üzerine kurulu planı." dedi.

Beki'nin yazısı şöyle:

İstanbul'la Ankara'yı kaybetmeme, CHP'li belediyelere Bursa, Balıkesir, Konya gibi yenilerini ekleme üzerine kurulu planı. Tutarsa, 28 Mayıs'ı unutturacak bir seçim yenilgisi daha yaşatmazsa kaybı yine telafi etmez. Fakat bir kısmını kurtarabilir.

Uzun lafın kısası, 2019 şartlarına geri dönmek istiyor. Seçim stratejisinde de İYİ Parti'yle ilişkilerinde de liderliğine açılan kredide de.

CHP'li belediye başkanlarını tekrar aday göstererek, CHP'de olmayan yerlerdeyse İYİ Parti ve diğer masa partileriyle ortak aday çıkararak 2019 başarısını yakalamak, hatta büyütmek peşinde.

Yanlış yapmadığını, doğru strateji izlediğini kanıtlayacak bir teselli ödülü arıyor.

Zor yanı; Akşener ve diğerlerini de bir arada kalmaya, 2019 güç dengesini korumaya ikna etmesi gerekecek.

Daha zoruysa seçmeni, sandık stratejisine bir şans daha tanımaya ikna etmesi.

En kolayıysa artık kurultay yarışı.

İmamoğlu'yla Yavaş'ın, ikinci kez adaylığa talip olmasından mutlu, tahmin edersiniz. Bilhassa İmamoğlu'nun, yüzünü İstanbul seçimlerine çevirmesinden.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız