Kılıçdaroğlu: "Biz gitmeyeceğiz" diye mesaj veriyorlar, tıpış tıpış gideceksiniz

Kılıçdaroğlu: "Biz gitmeyeceğiz" diye mesaj veriyorlar, tıpış tıpış gideceksiniz
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. 14 Mayıs seçimleri hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, iktidarın seçim sonucuna...

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. 14 Mayıs seçimleri hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, iktidarın seçim sonucuna saygı göstermeyeceğine dair mesajlar verdiğini söyledi, "tıpış tıpış gideceksiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Biz gitmeyeceğiz diye mesaj veriyorlar. Kimsiniz siz ya. Kendinizi halkın üstünde mi görüyorsunuz? Tıpış tıpış gideceksiniz. Sonuca saygı duyulmayacağı yönünde görüşler beyan ediliyor. Bunun altında şu yatıyor, vatandaşı sandığa gitmekten nasıl vazgeçiririm? Vatandaşlar tam bir bayram havası içinde oyunu kullansın. Sayım işlemi başladığında her vatandaşın sonucu izleme hakkı var.

Sadece bizim merkezimize de saldırı olabilir. Siyasi partiler arasında en güçlü altyapıya sahip olan CHP. Bütün önlemler alındı, vatandaşlarımız rahat olsun. Zaman zaman bizim bilgisayar sistemimize saldırı oluyor ama bugüne kadar kıramadılar. 

Pek çok kanaldan tehdit geliyor. İsimler veriliyor. Hemen İçişleri Bakanlığı’na bildiriyoruz. Koruma arkadaşlar var, onlar da dikkat ediyor. Son 7-8 mitingde güvenlik önlemlerinin artırıldığını görüyorum. Mitinge gelenler de daha iyi aranıyor. Bütün polis arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum 

İÇİŞLERİ BAKANLI'NIN GAMER UYGULAMASI

İçişleri Bakanı yasa dışı talimat veriyor. GAMER diye bir uygulama... Sandık sonuçlarını polise teslim edeceksiniz veya valiye, kaymakama. Yasa dışı bir uygulama. Sen İçişleri Bakanısın, yasa dışı talimat veremezsin. Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gidildi. YSK, hayır veremezsiniz dedi. Arkasından bir daha talimat. Bir daha karar. Bu şu demektir, ben yasa dışı iş yapmakta kararlıyım. Kim oluyorsun sen? O bağımsız olarak bu işi yapamaz. Hiçbir bakanın bağımsız iradesi yoktur. Yukarıdan talimat almıştır. Yukarıdaki kaybedeceğini biliyor. Tek kişi talimat veriyor. Cumhurbaşkanı yasa dışı işlem için talimat veriyor, İçişleri bakanı düğmeye basıyor. Sayın Erdoğan desin, yasa dışı talimat vermedim desin.

KILIÇDAROĞLU'NUN RUSYA'YA UYARISI

Rusya'dan yapılan açıklama için teşekkür ederiz. Bir ülkenin başka bir ülkenin iç işlerine karışması doğru değil. Bize ulaşan bazı bilgiler sonucu bu uyarıyı yapmak zorunda kaldık.

Bel altı vuruşlar doğru değildir. Montajlarla insanları karalamak doğru değil. O nedenle o uyarıyı yapmak zorunda kaldım.

"MUHARREM İNCE'Yİ ANKARA MİTİNGİNE DAVET ETME İÇİN ARADIM"

Muharrem İnce ile hastaneye yattığında görüştüm. Ankara mitingine davet etmek için de aradım ama kendisine ulaşamadım.

"FETÖ ELEBAŞININ İADESİNİ TALEP EDECEĞİZ"

Erdoğan FETÖ elebaşının iadesini talep etmedi. Biz edeceğiz.

UYUŞTURUCU BARONLARI

Siyasetçi yer almasa uyuşturucu baronları bu kadar rahat gezemez. Parayla satın alıyorlar siyasetçileri. Seçimlerini finanse ediyorlar. Ya Allah aşkına, yurt dışından uyuşturucu parası getiren hakkında soruşturma ve kovuşturma açılamaz diye tam 8 kez kanun çıkardılar. Bir süre sonra uyuşturucu baronları Türkiye'de hesaplaşmaya başladı.