Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen'i ziyaret etti: "MEB 'milli' olmaktan çıkmış durumda"

Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen'i ziyaret etti: "MEB 'milli' olmaktan çıkmış durumda"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Nejla Kurul’u sendika genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Kurul ile ortak basın toplantısı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Nejla Kurul’u sendika genel merkezinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Kurul ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Kurul'un konuşmasının ardından söz alan Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) politikalarını eleştirdi. "MEB milli olmaktan çıkmış durumda" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"MEB milli ise bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Kendi siyasi ideolojileriniz için bakanlık makamını kullanıyorsanız bu bakanlık milli olmaz."

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

"Aslında bir sorunu en iyi o sorunu yaşayan anlatır. Buraya gelmemizin temel sebebi o. Bu sorunları yaşayanların, bu sorunları geniş kitlelere duyurması lazım.

Birincisi Milli Eğitim Bakanlığı. MEB milli olmaktan çıkmış durumda. MEB milli ise bakandan bakana eğitim politikası değişmez. Kendi siyasi ideolojileriniz için bakanlık makamını kullanıyorsanız bu bakanlık milli olmaz.

Öğretmenlere yapılan baskı… Siz öğretmenlere önlük gödereceğinize çocuklara bir öğün yemek verin. Çocuk okula aç geliyorsa öğretmenle çocuk arasında ilişkin kurulama. Bunlar geldiler öce sütü sonra yemeği kestiler. Tasarrufu öğrencinin yemeğinden mi yapacaksınız?

57 bin 340 dersliğe ihtiyaç var. Bunu biz değil kendileri söylüyorlar. 21 yıldır bunu yapamadıysanız siz iktidar olamadınız demektir. Siyaset kurumu var olan sorunları çözmek yerine derinleştirmek gibi bir misyon oluşturmuş durumda."