‘Kılıçdaroğlu eleştirisini alkışlayan komutanlar’ı savundular

‘Kılıçdaroğlu eleştirisini alkışlayan komutanlar’ı savundular
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştirirken Erdoğan’ı alkışlayan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına, partisinin TBMM grup toplantısında “Siyaset askerin işi değildir. Siyaset askerin işi değildir, herkes...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştirirken Erdoğan’ı alkışlayan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına, partisinin TBMM grup toplantısında “Siyaset askerin işi değildir. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar, çıkarsınlar o kutsal üniformayı hizalansınlar Erdoğan’ın yanına. Perinçek’e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar” sözleriyle tepki göstermişti.

CHP LİDERİNE DÜŞMAN MUAMELESİ
CHP liderine, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile AKP sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi. Perinçek, “Düşman mevzisinden düşmanca hakaretler var. ‘Bu paşalar savaşamazlar’ gibi sözler… Aklıma 1920 yılında Mustafa Kemal’in Afyon’da zabitlere yaptığı konuşma geldi” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, de şu ifadeleri kullanarak Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi:
“TSK’nın ortaya koyduğu başarılar, dostlarımız tarafından takdir ediliyor, Türkiye’yi sevmeyenler tarafından eleştiriliyor. Demokrasilerde bütün kurumlar eleştirilebilir. Bir siyasetçinin asla geçmemesi gereken bir sınırdır. Kılıçdaroğlu’nun nefret siyaseti TSK komuta kademesine hakaret etmesi haddini aşan bir boyuta ulaştı. PKK’ya karşı kullanmadığı dili TSK’ya karşı kullanıyor.”