Kılıçdaroğlu, Erdoğan’la Bilal Erdoğan arasındaki konuşmayı okudu

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’la Bilal Erdoğan arasındaki konuşmayı okudu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP liderinin açıklamasından satır başları şöyle:“Erdoğan ailesinin Man Adası’nda şirket kurduklarını, bu şirketle aralarında...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP liderinin açıklamasından satır başları şöyle:

“Erdoğan ailesinin Man Adası’nda şirket kurduklarını, bu şirketle aralarında milyonlarca dolarlık para alışverişi olduğunun belgelerini açıklamıştım. Yargıtay’da vicdan sahibi, namuslu hakimler var ve onlar kararlarını verdiler. ‘Bu belgelerin sahteliği konusunda herhangi bir tespit bulunmamaktadır’ diyor.

Erdoğan’la Bilal Erdoğan arasındaki konuşmayı okuyorum size. Bilal Erdoğan, ‘Dün Sıtkı Ayhan geldi. Ondan sonra işte bir türlü işte doğru şekilde transfer işlemini yapamadığını bir 10 milyon dolar filan olduğunu şimdiki kadar birikenin…’ diyor. Tayyip Erdoğan oğlunun sözünü kesiyor, “Sakın alma sakın alma” diyor. Bilal Erdoğan, ‘Ben almayacağım’ diyor. Tayyip Erdoğan, ‘Kendisi bize ne söz verdiyse onu getirecekse getirsin. Başkaları getiriyor da o niye getirmiyor’ diyor. Bilal Erdoğan, ‘Tamam babacığım’ diyor.

Bu bantı getireceğim mahkemeye. Devleti soyan insanlardan cumhurbaşkanı olur mu? Kul hakkı yiyen adamdan cumhurbaşkanı olur mu? ‘İspat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım’ dedi. İspat ettik, ne yapacaksın şimdi? O zaman gereğini yap.”

NEDEN 3,8 MİLYON SURİYELİYE BAKMAK ZORUNDAYIZ?
Suriyeli sığınmacılara değinmek istiyorum. Bir sabah, ‘24 saat içinde Emevi camine gideceğiz ve namaz kılacağız’ diye açıklama yaptılar. Bu lafı ettiler, bir süre sonra baktılar ki 3 milyon Suriyeli Türkiye’ye gelmiş.

Dün bir açıklama yaptı. “Tek başına bırakılmış olsak da…” diyor. Sen bıraktın. Geri Kabul Anlaşması’nı Bay Kemal mi imzaladı? “Emevi camisinde namaz kılacağım” diyen Bay Kemal miydi? Sendin. İtiraz eden Bay Kemal’di. ‘Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü için elimizden geleni yapacağız’ diyor. Nasıl bir omurga bu? Nasıl dönüyorsun 180 derece? Bu bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyoruz. Halkın nabzının en iyi tutan partinin CHP olduğunu gösteriyor.

İŞİ BARONLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK
Bahçeli de 180 derecelik bir çark etti. O da açıklama yapmış. “Demografimizi, istikbalimizi düşünmek zorundayız” diye. Günaydın. Bunların tamamı bayrama gidecekler sonra gelecekler. Bunları getirecek kişi de Süleyman Soylu. O işten sorumlu olan, senin desteklediğin kişidir. Onun bütün vakti uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirmek. İçişleri Bakanı zaten yok hükmünde.