Kılıçdaroğlu "Merdan Yanardağ" sorusuna yanıt vermedi

Kılıçdaroğlu "Merdan Yanardağ" sorusuna yanıt vermedi
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1 muhabirinin ‘Merdan Yanardağ’ sorusuna sessiz kaldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevinde...

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1 muhabirinin ‘Merdan Yanardağ’ sorusuna sessiz kaldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Atalay’ı ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Can Atalay hapiste, TBMM’de görevli olan Can Atalay’ı İnsan Haklarından Sorumlu Komisyon’a seçiyorlar. Ama Can Atalay hapiste. Hiç kimse milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilini, milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilini, hüküm giymemiş bir milletvekilini TBMM’nin iradesini dışlayarak cezaevinde tutamaz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu görev en çok kime yakışırdı? Bunu duyurma görevi en çok CHP’ye yakışırdı. Buradan TBMM Başkanına da çağrı yapmak isterim. Benim sayın başkandan beklediğim şudur. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği benzer kararını alacak, Adalet Bakanlığı’na bir yazı yazacak."

Yanardağ Sorusu Yanıtsız Kaldı

Konuşmasında Can Atalay’ın tutukluluğuna gösterdiği tepkinin yanı sıra “Gazeteciler içerde… Yeter ya…” diyen Kılıçdaroğlu TELE1 muhabiri Ceren Ural’ın TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile ilgili sorusuna ise yanıt vermedi.