Kılıçdaroğlu, muhalefetteki havayı değerlendirdi: İşçinin, emeklinin yaşadığı tablo dillendirilmeli

Kılıçdaroğlu, muhalefetteki havayı değerlendirdi: İşçinin, emeklinin yaşadığı tablo dillendirilmeli
CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçime giden Türkiye'nin siyasi atmosferini değerlendirdi. CHP'ye çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Doğrudan işçinin, memurun, işsizin, emeklinin...
CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçime giden Türkiye'nin siyasi atmosferini değerlendirdi. CHP'ye çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Doğrudan işçinin, memurun, işsizin, emeklinin içinde yaşadığı tablonun ağırlıklı olarak dillendirilmesi lazım" dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesi muhalefet cephesindeki havayı değerlendirdi.

KRT'den Elif Doğan Şentürk ve Yıldız Yazıcıoğlu'na açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde sahada bulunmamasının ise bir parti geleneği olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Altan Bey hangi seçim kampanyasında yer alıyor? Hikmet Bey de yok, Murat Karayalçın yok. Deniz Bey ise sadece milletvekili adayı iken Antalya'da sahaya çıktı. O da milletvekili adayıydı zaten. Dolayısıyla var olan genel başkanı gölgelemek bizim parti geleneğinde yok.

"Erdoğan aslında ekonomi alanında muhalefete hizmet ediyor. Muhalefetin de Erdoğan'ın bu hizmetini iyi değerlendirmesi lazım. Doğrudan işçinin, memurun, işsizin, emeklinin içinde yaşadığı tablonun ağırlıklı olarak dillendirilmesi lazım. Erdoğan'ın ekonomi yönetimindeki çelişkili tutumunu muhalefetin gündeme getirmesi gerekiyor. Yerel seçimler kampanyasının en önemli ayağı ekonomi olmalı

'Beşli çete' ifadesi neden eskisi kadar yer almıyor?

CHP'nin bu söylemi kullanması gerekir. Beşli çete varlığını güçlenerek sürdürüyor. CHP'nin beşli çete ile mücadele edilmesi gerektiğini sıklıkla vurgulaması ve takipçisi olması lazım

Erdoğan neden sürekli Kılıçdaroğlu'na sesleniyor?

Erdoğan aklınca parti içinde farklı bir yapılanmayı özendiren cümleler kullandığını savunuyor. Öyle bir dünya yok. Cumhuriyet Halk Partisi birdir ve bir bütündür.

Saray iktidarı devleti sağlıklı yönetemiyor. Devlet liyakatle, adaletle yönetilir. Yargı Saray'ın kontrolünde. Dolayısıyla CHP'ye seçim sonuçları ne olursa olsun çok büyük görevler düşüyor. CHP sıradan bir parti değildir. 1 Nisan'da sonuç ne olursa olsun sorunu çözmek CHP'lilerin işidir"