Kılıçdaroğlu: Ülkeye demokrasiyi getireceğiz

Kılıçdaroğlu: Ülkeye demokrasiyi getireceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülüp, tutuklanmasına sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile tepki gösterdi. “Ne olursa olsun, hangi bedel, hangi engel çıkarılırsa...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülüp, tutuklanmasına sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile tepki gösterdi. “Ne olursa olsun, hangi bedel, hangi engel çıkarılırsa çıkarılsın, bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu,”Bunda kararlıyız, bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödemeye de razıyız” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:
BEDELİ CHP’LİLER ÖDER
“Yine söylemiştim; bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse, o bedeli önce CHP’liler ödeyecektir. Enis Berberoğlu, o bedeli ödeyenlerden birisidir. Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Haksızlığı oraya götürdü. Adalet, hak, hukuk istiyordu. Anayasa’nın 83’üncü maddesi şöyle söylüyor; tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis’in yeniden dokunulmazlığını kaldırılmasına bağlıdır. Bu kadar açık. Bu maddenin gereği yapıldı mı, yapılmadı. Çünkü adaletin olmadığı yerde hukuk da olmuyor. Adaletin olmadığı yerde Anayasa da olmuyor. Adaletin olmadığı yerde TBMM vesayetten kurtulamıyor”