Kılıçdaroğlu’na 1 milyonluk ‘beşli çete’ davası

Kılıçdaroğlu’na 1 milyonluk ‘beşli çete’ davası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.Davanın nedeninin Kılıçdaroğlu’nun 22 Mart’ta grup...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Davanın nedeninin Kılıçdaroğlu’nun 22 Mart’ta grup toplantısında yaptığı konuşma ve 31 Mart’taki Twitter paylaşımı olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamu özel işbirliği ile yapılan projelere ilişkin bulunduğu değerlendirmelere dair kendisine sorulan soruya, “O, vergi memuru. Ama ben ekonomistim. Aramızdaki fark bu. İşim benim bu işlerle geçti” yanıtını vermişti.

Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ın bu açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt vererek, “Sen ekonomist değil, olsan olsan 5’li çetenin tahsildarı olursun. Halkın parasına göz dikmiş bir tahsildar!” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NA DİKKATLİ KONUŞMASI İÇİN TEDBİR KARARI
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise Kılıçdaroğlu hakkında tedbiren uyarı kararı verildiğini şöyle açıkladı:
“Ankara 16’ncı Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 1 Nisan 2022 tarihli ara kararı ile ihtiyati tedbir talebimizin kabulüne karar vererek, Türk Medeni Kanunu 24 ve 25’inci maddeler kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında ‘Beşli çetenin hamisi ve pazarlamacısı’, ‘Beşli çetenin tahsildarı’ ve ‘Tefecilere hizmet eden’ ifadelerini kullanırken davalı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde ihtiyati tedbiren uyarılmasına karar verilmiştir.”

“BEŞLİ ÇETENİN TAHSİLDARI GİBİ DAVRANDIĞINI DELİLLERLE İSPATLAYACAĞIZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise davaya ilişkin kararı ve süreci şöyle değerlendirdi:
“Genel başkanın o eleştirisinde ifade etmiş olduğu ‘beşli çetenin’ bir anlamda Erdoğan tarafından korunduğu, onun tahsildarı gibi davrandığı özelindeki eleştirilerin haklı dayanakları bulunmaktadır. Nitekim açılmış olan bu davada sunacağımız delillerle ve verilerle bu durumun gerçekliğini ispatlamış olacağız” dedi.

GÜCENME

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu davasına Twitter hesabından “Gücenme” notuyla paylaştığı video ile yanıt verdi. Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:
“İncinmiş. Hemen mahkemeye koşmuş. Bu tanıma ihtiyati tedbir kararı çıkarmaya çalışıyor. Bizim memlekette tahsildara tahsildar derler. Çeteye de çete. Bunda gocunacak bir şey yok. Bak Türk Dil Kurumu ne diyor? ‘Bir kimseye veya bir kuruluş adına para toplamakla görevli kimseye tahsildar denir.’ Ayıp olan şey bunu halk için yapacağın yerde beşli çete için yapmak. Sevgili şahsım, tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette. Gücenme.”