Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu, Lütfi Savaş'a destek verdi

Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu, Lütfi Savaş'a destek verdi
CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve beraberindeki heyet Hatay’da CHP’nin adayı Lütfü Savaş’ın adaylığına destek verdi.Seçim...
CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve beraberindeki heyet Hatay’da CHP’nin adayı Lütfü Savaş’ın adaylığına destek verdi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hatay’da bulunan Kuşoğlu Çerkes burada yaptığı konuşmasında Lütfü Savaş’ın merkezi hükümetten destek almadığını ve bu yüzden zorlandığını ifade etti.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Hatay'da ziyaret ettiği Reyhanlı Çerkes Derneği'nde; "Merkezi idarenin çok büyük yanlışları var, eksiklikleri var. Müdahalesi çok çok gecikmiş. En fazla zarar gören yer ki sonra tespit edilmiş, Hatay maalesef yalnız bırakıldı. Sayın Başkan’ın yalnız olmaması için bizler de buraya geldik" dedi.

Kuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

"Biraz önce Sayın Başkanım açıkladı, deprem sonrası yaptıklarını ve sıkıntılarını ki gerçekten ben Ankara'dan bakan birisi olarak Sayın Başkanı çok takdir ediyorum. Hiç kolay değil. Bu kadar büyük bir depremden sonra merkezi idarenin çok büyük yanlışları var, eksiklikleri var. Müdahalesi çok çok gecikmiş. En fazla zarar gören yer ki sonra tespit edilmiş, Hatay maalesef yalnız bırakıldı. Sayın Başkan’ın yalnız olmaması için bizler de buraya geldik.

Türkiye’nin birlik beraberlik içinde olması lazım. İyi yönetilmesi lazım. Bunun ne kadar önemli bir dönem olduğunun farkında olan bir yönetim olması lazım. Ukrayna’da büyük sıkıntı var. Avrupa, Rusya ile karşı karşıya. Öbür tarafta Tayvan’da sıkıntı var. Ortadoğu’daki sıkıntı buralara çok yansıyor. Önümüzdeki dönemin Türkiye’sinin çok çok iyi yönetilmesi lazım.

Sayın Başkan gibi başkanlara da çok ihtiyacımız var. Deneyimli, dürüst, ne yaptığını bilen, bilinçli başkanlara, yöneticilere çok ihtiyacımız var.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Lütfü Savaş, “30 projeden 18’i kabul edildi. 367 milyon euro altyapı yatırımı için AB projeleri onaylandı. Hatay’da deprem riski devam ediyor. Yakında beklenen Ölüdeniz hattında muhtemel depremin 7.5 civarında olacağı tahmin ediliyor. Kıbrıs üzerinden gelen fay hattının tahmini şiddeti 6 olması bekleniyor. Hatay olarak yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Üç tip konut yapacağız. Altyapı ücreti almayacağız. Hayat boyu kiralık arsa vereceğiz. Sadece üst yapı için ev sahipleri kendi evini yapacak” diye konuştu.

Kuşoğlu ve beraberindeki heyet, 21 Mart’ta Adana ve Mersin’e giderek seçim çalışmalarını sürdürecek. Kuşoğlu, gelecek hafta eski CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile birlikte Balıkesir, İzmir ve Aydın’da saha çalışması yapacak."