Kılıçdaroğlu’ndan ‘6 benzemez’ yanıtı: Demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz

Kılıçdaroğlu’ndan ‘6 benzemez’ yanıtı: Demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz
Ankara’da Muhtarlar Buluşması’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.‘Güçlendirilmiş parlamenter sisteme’ geçiş için 6 parti tarafından oluşturulan ‘altılı...

Ankara’da Muhtarlar Buluşması’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Güçlendirilmiş parlamenter sisteme’ geçiş için 6 parti tarafından oluşturulan ‘altılı masa’ya yönelik eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi içinde bulunduğu badireden çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ‘6 benzemez’ eleştirilerine ise “6’mız da demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz. Hepimizde memleket sevgisi var” sözleriyle yanıt verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gıda fiyatları ve zamlara ilişkin ise şunları söyledi:
“Toplumun her kesimi sıkıntı içinde. Türkiye kendi kendine yeten bir ülkeydi. Şimdi nohuttan, mercimeğe, canlı hayvandan ete her şey dışardan geliyor. Kim yaptı? Sizin sorgulamanız lazım. Neden gidip yalvarıyoruz? El avuç açıyoruz? Buradan Türkiye’yi çıkarmak zorundayız.

Zamlar.. Henüz işin baharındasınız. Bir yıl önce ‘gıda kriziyle karşılaşacağız’ dediğimde nasıl biliyordum? Rakamlara bakıyorsunuz, bu iş böyle yürümez diyorsunuz ama bakmıyorlar. Bir devlet günlük yaşamaz arkadaşlar. Devletler planlar yapar. Biz de bu kalktı, o nedenle bugün bu haldeyiz. Bu halden hep beraber çıkacağız. Millet İttifakı olarak çıkacağız.”