Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi dönüşü kendisine ilişkin ifadelerine yanıt verdi. "AKP'ye oy veren kitlenin sorgulanması lazım" sözünün Erdoğan tarafından çarptırıldığını belirten...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi dönüşü kendisine ilişkin ifadelerine yanıt verdi. "AKP'ye oy veren kitlenin sorgulanması lazım" sözünün Erdoğan tarafından çarptırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Sivas Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün cezasını kaldırmasını da hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'le görüştüğü Soçi dönüşünde uçakta gazetecilerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kitleler Sayın Erdoğan'a oy veriyorsa o kitlenin sorgulanması gerek. Toplumsal sorunumuz vardır" sorusuna "CHP Genel Başkanının demokrasi anlayışına bir kez daha üzülerek şahit oluyoruz. Milli iradeye saygısız bir kişilik olarak yaptığı açıklamalar nedeniyle CHP’ye gönül veren vatandaşlarımı incitiyor. Daha partisinde demokrasiyi işletmeyen bir şahsın, millet iradesine saygı duymasını beklememek lazım" yanıtını vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan'a bu sözlerine yanıt verdi. "Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Ben kendisinin “ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını” söylemiştim. Erdoğan’ın uçan sarayına binen gazeteciler bu soruyu sormamış. Aynı, seçim öncesi Türkiye’nin doğalgaz borcunu erteleyip, Erdoğan’a kaynak yaratan Putin’in, bunu ne karşılığında yaptığını sormadıkları gibi…

Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?