Kılıçdaroğlu'ndan esnafa çağrı: Çözüm oyunuzun rengi ile gelecek

Kılıçdaroğlu'ndan esnafa çağrı: Çözüm oyunuzun rengi ile gelecek
Adana'da esnaf ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın CHP'ye mesafeli olduğunu belirterek "Benim sizden isteğim, var olan sorunlarınızı çözmek istiyorsanız, kazanmak istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştireceksiniz"...

Adana'da esnaf ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın CHP'ye mesafeli olduğunu belirterek "Benim sizden isteğim, var olan sorunlarınızı çözmek istiyorsanız, kazanmak istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştireceksiniz" dedi.

'Adana Esnaf Buluşması'na katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnafa seslendi ve dikkat çeken bir çağrı yaptı.
Kılıçdaroğlu "Esnaf kardeşlerimin Cumhuriyet Halk Partisi'ne mesafeli olduklarını biliyorum. Benim sizden isteğim, var olan sorunlarınızı çözmek istiyorsanız, kazanmak istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştireceksiniz. Siyaset köşeyi dönme yeri değildir, vatandaşa hizmet etme yeridir" dedi.
Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle işyerlerini kapatan esnafın mağdur olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Dükkanı kapatıyorsun, işçiyi eve gönderip sahip çıkmıyorsan orada sosyal devlet yoktur" diye konuştu.
Oy verenlerin hükümetin icraatlarını sorgulamasının şart olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “40 yıldır vergi ödüyorum, 40 gün niye bakamadın bana demesi lazım. Vergiler nereye gidiyor. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ekonomik olarak Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edildiğini biliyor musunuz? 178 milyar dolar faiz ödendi. Bu parayla ikinci bir Türkiye inşa edilir! Bu eski rakam. Kimin parasıyla ödendi bu? Sizden toplanan paralarla. Allah'ın verdiği en değerli hazine akıldır. Sorgulamak demektir” diye konuştu.
Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar'a devredilmesine de sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu "Kaça sattık, bilen yok. 600 milletvekili de bilmiyor ben de bilmiyorum. Katarlılara satıyorsunuz, ihale yaptınız mı? Belki başka bir ülke şu kadar veriyorum diyecekti. Niye ihale yapmadınız?" ifadelerini kullandı.
“Birlikte Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak zorundayız” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
“Bu işin partisi yok. Türkiye kan kaybediyor. Devletin bütün kurumlarını sattılar, nereye gitti bu para? Bir Katar firmasına 90 milyon dolar birden düşürdüler, iki kıyak birden geçtiler. Bir Katar firmasına sağlanan 90 milyonu esnafa verseler ne olurdu? Bir kişiye sağlanan imkanı yüz binlerce kişiye sağlamıyorsunuz. Bu bir siyasi tercihtir. Sizin bu tercihi görmeniz lazım Benim sorumluluğum var doğru, ama tek tek her birinizin sorumluluğu var.