Kılıçdaroğlu’ndan Nebati’ye: O seviyenin de altına inecek

Kılıçdaroğlu’ndan Nebati’ye: O seviyenin de altına inecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da şehit aileleri ve gazilerle buluşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da şehit aileleri ve gazilerle buluşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “TL en düşük durumda, daha ineceği yer yok” ifadesine tepki gösterdi.
“Matematiği galiba iyi değil. ‘En düşük seviyede’ diyor TL. TL o seviyenin de altına inecek. Görmüyor mu bu kişi Allah aşkına?” diyen CHP lideri, “Bunlar gerçekten devleti yönetemiyorlar. Savrulmuş vaziyetteler. Sorunlar yumağı içinde ne yapacaklarını bilmiyorlar. Sorulunca da nasıl cevap vereceklerini bilmiyorlar. Böyle bir gariplik yaşıyoruz” dedi.

VAHİM BİR AÇIKLAMA
Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, et fiyatlarına yapılan zam ile ilgili olarak da konuştu. Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’un kırmızı ete yüzde 48 zam yapılmasıyla ilgili olarak, “Uzun kuyruklar oluştuğu ve bu zammın kaçınılmaz hale geldiği” yönündeki açıklamasını, “Vahim bir açıklama. Sayın Genel Müdür, bunu nasıl söyledi, doğrusunu isterseniz ben de anlamış değilim” diyerek değerlendirdi.

ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu, asgari ücretin altıncı aydan sonra güncellenmesine ilişkin, “Güncellenmesi lazım asgari ücretin. Açlık sınırının altında asgari ücret mi olur? Bari, açlık sınırı ücreti desinler, onun bile altına düştü… 3 ay sonra o asgari ücret pul oldu” açıklamasında bulundu.