Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK açıklaması: Sarayın talimatıyla suç işlediğini kabul etti

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK açıklaması: Sarayın talimatıyla suç işlediğini kabul etti
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün açıklanan ve aylık bazda yüzde 9,09, yıllık bazda ise yüzde 58,94'e yükselen enflasyon verileri üzerinden TÜİK'e yönelik "Bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını;...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün açıklanan ve aylık bazda yüzde 9,09, yıllık bazda ise yüzde 58,94'e yükselen enflasyon verileri üzerinden TÜİK'e yönelik "Bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu X hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı.

TÜİK bu “hesaplama” değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu.

Artık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon yüzde 58 değil, yüzde 128’dir. Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır."

Enflasyon aylık bazda yüzde 9,09 arttı

Dün TÜİK verilerine göre ağustos ayı enflasyonu yüzde 9,09 arttı. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ayrıca ENAG'ın aylık yüzde 8,5 açıkladığı enflasyon oranını da aşarak bir ilke imza attı.