Kilo verme ameliyatlarıyla ilgili dikkat çekici bulgu

Kilo verme ameliyatlarıyla ilgili dikkat çekici bulgu
Yeni bir çalışma, kilo verme ameliyatı olarak da adlandırılan obezite cerrahisinin, cerrahi olmayan tedaviye kıyasla tip 2 diyabetli kişilerde daha iyi kan şekeri kontrolüne ve uzun vadede daha az ilaç kullanımına yol açtığını...
Yeni bir çalışma, kilo verme ameliyatı olarak da adlandırılan obezite cerrahisinin, cerrahi olmayan tedaviye kıyasla tip 2 diyabetli kişilerde daha iyi kan şekeri kontrolüne ve uzun vadede daha az ilaç kullanımına yol açtığını ortaya koydu.

Salı günü JAMA dergisinde yayınlanan çalışma, tip 2 diyabet için yedi yaşından sonra tip 2 diyabet için kilo verme ameliyatı veya ilaç ve yaşam tarzı değişiklikleri gibi cerrahi olmayan tıbbi tedavi almak üzere rastgele seçilen 262 kişinin kan şekeri seviyelerini ve ilaç rejimlerini karşılaştırdı. 12 yıla kadar.

Pittsburgh Üniversitesi ve diğer kurumlardan araştırmacılar, kilo verme ameliyatı geçiren katılımcıların kan şekeri seviyelerinin ameliyat olmayanlara göre önemli ölçüde düşük olduğunu ve daha az diyabet ilacı kullandıklarını yazdı. Ayrıca, ilaç kullanmadan en az üç ay boyunca diyabetik olmayan kan şekeri düzeylerine sahip olmak olarak tanımlanan diyabet remisyonuna ulaşma olasılıkları da daha yüksekti.

Psikoloji profesörü ve Kilo ve Yeme Bozuklukları Merkezi'nin eski yöneticisi Dr. Thomas A. Wadden, bu araştırma "bariatrik cerrahinin tip 2 diyabetin kontrolünü iyileştirmede uzun vadeli etkinliğinin bugüne kadarki en sağlam kanıtını sağlıyor" dedi. Pensilvanya Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi'nden Dr.

Kilo verme ameliyatı, Ulusal Diyabet ve Sindirim ve Böbrek Hastalıkları Enstitüsü'ne göre kişinin kilo vermesine yardımcı olmak için sindirim sisteminin değiştirildiği (tipik olarak mide boyutunun küçültüldüğü) bir prosedürdür.

Araştırmada yer almayan Stanford Health Care Endokrinoloji Kliniği şefi Dr. Marilyn Tan, CNN'e gönderdiği bir e-postada, gıda alımında meydana gelen azalma ve nörohormonal değişikliklerin kan şekerini de düşürdüğünü ve dolayısıyla tip 2 diyabeti tedavi ettiğini yazdı.

Tan, "Geleneksel diyabet ilaçlarından daha invaziv bir seçenek olmasına ve büyük bir taahhüt olmasına rağmen, aynı zamanda uzun vadeli sağlığa da bir yatırımdır" dedi.