‘KİMYASAL SİLAH KULLANILDI’ DEĞİL ‘ARAŞTIRILMALI’ DEDİM

‘KİMYASAL SİLAH KULLANILDI’ DEĞİL ‘ARAŞTIRILMALI’ DEDİM
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklaması gerekçe gösterilerek soruşturma...

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklaması gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Fincancı’nın bir yayın organında uzmanlık alanına dair yaptığı açıklamaların ardından hedef gösterildiğini belirterek açıklama yaptı.

Açıklamada “Şebnem Korur Fincancı hocamız her zaman yaşamın ve yaşatmanın yanında; silahın ve şiddetin karşısında yer almıştır. Bu yönüyle kanalın yayın politikası ve haber diliyle hocamızın ifade ettikleri arasında bir bağ yoktur” ifadeleri kullanıldı.

Hakkında başlatılan soruşturmayı Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem’e değerlendiren Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Burada başka bir şey var. Bence Medya TV'nin ve sonrasında oradan haberleştirenlerin sorumsuz habercilik anlayışı var. Sanki ben kimyasal kullanılmıştır demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim ben. Canlı yayında konuşuyorum. Hani diyorum ki bir kimyasal etkisi olabilir. 'Sinir sistemini etkileyen o istemsiz hareketler nedeniyle bunun araştırılması gerekir' diyorum. Yani görüntüler de bunu söylemek olanaklı değildir diyorum canlı yayında. Sanki ben 'kimyasal var' demişim gibi lanse ediyor. Onların o şekilde yapması da sorumsuzluk tabii ki. Ben eleştirilerimi de yönelttim kendilerine."