Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Eros'un adını aldı

Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Eros'un adını aldı
Kırklareli Belediyesi, sokak hayvanlarının refahını artırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece'de yaşanan trajik bir olayın ardından, belediye sokak hayvanları...
Kırklareli Belediyesi, sokak hayvanlarının refahını artırmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece'de yaşanan trajik bir olayın ardından, belediye sokak hayvanları için yeni bir rehabilitasyon merkezi açtı. Merkezin adı, kedi Eros'un yaşamını yitirdiği olaya ithafen "Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi" olarak belirlendi.

Küçükçekmece'de bir sitede yaşayan İbrahim Keloğlan tarafından öldürülen kedi Eros'un adı Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne verildi.

Duvar gazetesinden Meral Candan'ın haberine göre; Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kedi Eros'un adını yaşatmak ve sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak için geçici hayvan barınağının adını, Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne çevirdiklerini söyledi.

İbrahim Keloğlan, Küçükçekmece’de yer alan bir sitede yaşayan ve orada oturanlar tarafından bakımı üstlenilen Eros isimli kediyi 1 Ocak 2024'te sitenin asansöründe tekmelemişti. Koridorda da devam eden ve 6 dakika boyunca süren şiddet sonucunda Eros, hayatını kaybetmişti.

Küçükçekmece Adliye Sarayı'nda görülen duruşmada mahkeme Keloğlan hakkında iyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.