KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVANA 1 MİLYON LİRA ÖDÜL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet’in 100. yılında düzenlenecek 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olacak güreşçiye 1 milyon lira ödül verileceğini açıkladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gürkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonunca Balıkesir’de düzenlenen “Türkiye Yağlı Güreş Çalıştayı”na katıldı.
Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, federasyonun yağlı güreşe önemli desteklerde bulunacağına inandığını ve bu yöndeki çalışmalara destek vereceklerini belirtti.
Zembili eline alan herkesin yağlı güreşlere katılmaması gerektiğini ifade eden Gürkan, bunun maliyetleri arttırıp dereceye giren pehlivanlara verilen ödülleri de etkilediğini ifade etti.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni düzenleyen belediye başkanı olarak başpehlivana 50 ya da 100 bin lira ödül vermeyi onuruna yediremediğini ve bunun giderlerden kaynaklandığını anlatan Gürkan, “Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin başpehlivanına Edirne Belediyesi olarak 1 milyon lira ödül vereceğiz.” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top