Kırkpınar'ın başpehlivanı Yusuf Can Zeybek oldu

Kırkpınar'ın başpehlivanı Yusuf Can Zeybek oldu
Edirne'de 662'nci kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final müsabakasını kazanarak başpehlivan olan isim Yusuf Can Zeybek oldu. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yılın final karşılaşması Yusuf Can Zeybek...

Edirne'de 662'nci kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final müsabakasını kazanarak başpehlivan olan isim Yusuf Can Zeybek oldu. 

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yılın final karşılaşması Yusuf Can Zeybek ve İsmail Balaban arasında gerçekleşti.

Puanlama güreşine kalan müsabakada Balaban'ı mağlup eden Zeybek, ilk defa altın kemerin sahibi oldu.

Kırkpınar'ın başpehlivanı olan Yusuf Can Zeybek, "Buraya inanarak geldim. Bu kemeri alacağım dedim. Allah'a binlerce şükürler olsun bu duyguyu bana yaşattı" diyerek sevincini ifade etti.

Sarayiçi Er Meydanı'nda final güreşinden önce gerçekleştirilen yarı final müsabakalarında 652 ve 655'inci Kırkpınar Güreşleri şampiyonu İsmail Balaban ile Hüseyin Gümüşalan ve 648 ve 649'uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Mehmet Yeşil Yeşil ile genç isim Yusuf Can Zeybek karşılaştı.

Ödülü annesine adadı

Güreş sonunda konuşan Yusuf Can Zeybek, kemeri annesine adadığını söyledi. Zeybek, "Çok mutluyum, çok bekledim bu anı. Allah'ım bize nasip etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür ediyorum. Ustalarım her zaman kim iyiyse o kazansın dedi. Buraya hep inanarak geldim, bu kemeri alacağım ve Edirne Caddesi'nde yürüyeceğim dedim. Allah'ım bana nasip etti. Çok teşekkür ederim herkese. Kemeri anneme atfediyorum. Allah ondan razı olsun, beni bu yaşa kadar getirdi" dedi. 

Zeybek, başpehlivanlık ödülü olarak 1 milyon liranın da sahibi oldu. (DHA)