Kırmızı et üreticilerinden endişe verici uyarı: Piyasada kartelleşme tehlikesi

Kırmızı et üreticilerinden endişe verici uyarı: Piyasada kartelleşme tehlikesi
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç, son dönemde 15 günde 2 kez zamlanan kırmızı et fiyatlarındaki artışın bazı büyük işletmelerin tutumlarından kaynaklandığını belirterek, "Bu işin öncülüğünü...
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç, son dönemde 15 günde 2 kez zamlanan kırmızı et fiyatlarındaki artışın bazı büyük işletmelerin tutumlarından kaynaklandığını belirterek, "Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor" dedi. Bu durum, tüketiciler arasında endişe ve tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et piyasasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını etkilediğini savunan Tunç, "kartelleşme" uyarısında bulundu.

Tunç, şunları ifade etti:

"Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin zararına yapılan bir olay. Bu insanlar hayvan ithalatında ciddi paralar kazandı. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar. Şu an suni bir piyasa var ve kırmızı et fiyatlarında bir artış beklenmiyor. Artışın aksine ramazan ayının ortalarında kırmızı et fiyatlarının düşüşe geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar bu şekilde sürdürülebilir değil."

15 Günde 2 zam!

Son birkaç ay içerisinde kırmız et fiyatlarında görülen gelen yüksek artışlar cep yakmaya devam ediyor. Kırmızı et fiyatları 15 gün içerisinde 2 kez zamlanırken, Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yasal düzenleme çağrısı yaparak şunları söyledi: "140 TL’ye ithal edip 160 TL’ye mal olan eti yüksek faturalarla gösterip piyasaya karkas eti 350-400 TL’ye satıyorlar."