Kızılay ‘vergi kaçırma durağı’ olmuş

Kızılay ‘vergi kaçırma durağı’ olmuş
Kızılay, AKP’li Ümraniye belediyesinin taksi durağı yapımında vergi avantajı sağlaması için kullanılmış. Türk Ekonomi Bankası’nın şartlı bağışıyla yapılan duraklara ATM de konmuş.Birgün’den Kayhan Ayhan’ın...

Kızılay, AKP’li Ümraniye belediyesinin taksi durağı yapımında vergi avantajı sağlaması için kullanılmış. Türk Ekonomi Bankası’nın şartlı bağışıyla yapılan duraklara ATM de konmuş.

Birgün’den Kayhan Ayhan’ın haberine göre vergi matrahından düşülmesi için Kızılay’a yapılan şartlı bağışla Ümraniye belediyesi için taksi durağı yapmış. Gazeteye konuşan Ümraniye Kent Savunması sözcüsü Bulut Okuducu, şunları söyledi:
“Bu şirket farklı bir kuruma bağış yapsaydı sadece o yıla ait kurum kazancının yüzde 5’ine kadar olan kısmını vergiden düşebilecekti. Kızılay üzerinden yaptığı şartlı bağışla devlete ödenecek verginin tamamı Ümraniye Belediyesi’ne aktarıldı. Daha önce Ensar Vakfı’na benzer yöntemle bağış yapılmış Kızılay Başkanı’nın vergi kaçırma farklıdır, ‘vergiden kaçınma’ farklıdır yorumu uzun süre konuşulmuştu. Bu yöntemle, ilişkide olduğu şirketlerin devlete ödeyeceği vergiyi Ümraniye Belediyesi’ne aktarılması sağlandığı gibi ihalenin istenilen şirkete verilmesinin önü açılıyor. Yani banka devlete vergi vereceğine bunu belediyeye aktarıyor ve karşılığında taksi duraklarına ATM koyuyor. Devletten vergi kaçırılıyor.”