Kızılay'ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu

Kızılay'ın yeni başkanı Fatma Meriç Yılmaz oldu
Kızılay Başkanı, Ankara'da bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da belirlendi. Yeni başkan, tek aday olan Fatma Meriç Yılmaz oldu.Türkiye Kızılay Derneği'nin Olağanüstü Genel Kurulu, bugün Ankara'da gerçekleşti....

Kızılay Başkanı, Ankara'da bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da belirlendi. Yeni başkan, tek aday olan Fatma Meriç Yılmaz oldu.

Türkiye Kızılay Derneği'nin Olağanüstü Genel Kurulu, bugün Ankara'da gerçekleşti. Oyların tamamını alarak başkan seçilen Fatma Meriç Yılmaz, Kerem Kınık'ın istifasının ardından başkanlık görevini vekaleten yürütüyordu.

Yılmaz'ın Menzil Cemaati'ne yakın olduğu da iddia ediliyor.

Erdoğan: Taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmeliler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulu'na bir video mesaj göndererek şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay'ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir."

Kızılay depremzedelere çadır satmıştı

Kızılay'ın eski başkanı Kerem Kınık, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinde depremzedelere çadır satıldığı için tepki toplamış, depremden 3 ay sonra, 12 Mayıs'ta istifa etmişti.