KKTC, Din İşleri Başkanı’nın sözlerini tartışıyor

KKTC, Din İşleri Başkanı’nın sözlerini tartışıyor
KKTC, “Bir kız dengi çıkınca hemen evlendirilmeli; artık hanımlar çok pahalı, eskiden dört tane alıyorlardı” açıklamasını yapan Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ı tartışıyor.Bugün Kıbrıs gazetesinin iddiasına...

KKTC, “Bir kız dengi çıkınca hemen evlendirilmeli; artık hanımlar çok pahalı, eskiden dört tane alıyorlardı” açıklamasını yapan Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal’ı tartışıyor.

Bugün Kıbrıs gazetesinin iddiasına göre, Türkiye tarafından atanan Ünsal, 9 Ocak Pazartesi günü Mağusa’daki Polatpaşa Camii’nde düzenlediği, “İslam’da Evliliğin Eşlere Tanıdığı Hak ve Yüklediği Sorumluluklar” başlıklı seminerinde , “eğitim” adı altında cinsiyetçi bir konuşma yaptı. İddiaya göre Ünsal’ın konuşmasında şu ifadeler önce çıktı:

“EVLENMENİN SEBEBİ ÜREMEK KEYİF DEĞİL”
“Bir kızın dengi çıkınca bekletmeden hemen evlendirmek gerekir. Dinimiz nikâhlanın sayınız artsın, çoğalın der. Bazıları evleniyor yıllar geçiyor hâlâ çocuk yok, neden? Kedimiz var! Olur mu ya evlenmenin sebebi çoğalmak, üremek. Keyif yapın diye değil! Evlenen erkek hanımına bakmak zorundadır, bakamayacaksan evlenmeyeceksin. Hayat müşterektir diyerek çalışmak olmaz. Kadın, erkeklerin yanında çalışıyor, onu bunu yapıyor. Mecbur mu kadın bunlara katlanmaya? Barınma, giyinme ve sağlık giderlerini karşılamak da erkeklerin görevi.

HANIMLAR ARTIK PAHALI
Artık evlilikler pahalı, hanımlar çok pahalı. Eskiden dört tane alıyorlardı, bir tanesi olmasa üç tane daha vardı. Allah evli kulunu bekar kulundan daha çok sever. Allah’ın en sevmediği şey boşanmaktır.”

BAŞKANLIK YALANLADI, BUGÜN KIBRIS ‘KAYIT VAR’ DEDİ
Din İşleri Başkanlığı, haberde yer alan ifadelerin çarpıtıldığını belirterek, “Haklarımız sonuna kadar yasal yollardan aranacaktır“ açıklamasında bulundu. Medyascope’tan Senem Görür’e konuşan Bugün Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın ise haberin arkasında olduklarını vurgulayarak, ellerinde seminere dair bir ses kaydı olduğunu ifade etti.