KKTC’de yerel seçimde muhalefet atağı

KKTC’de yerel seçimde muhalefet atağı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılan yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Lefkoşa, Girne, Mağusa ve Lefke’de sol partilerin adayları kazandı.İktidardaki Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılan yerel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Lefkoşa, Girne, Mağusa ve Lefke’de sol partilerin adayları kazandı.

İktidardaki Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve YDP (Yeniden Doğuş Partisi) koalisyonunun ittifak halinde girdikleri seçimde, UBP 6, DP 1 ve destekledikleri 1 bağımsız aday belediye başkanlığı kazandı.

Ana muhalefet partisi konumundaki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 7 belediye başkanlığı alırken, başkent Lefkoşa’da 2 dönemdir belediye başkanlığını yürüten Toplumcu Demokrasi Partili (TDP) Mehmet Harmancı tekrar seçildi

Kapalı Maraş’ın bulunduğu Mağusa’da CTP’nin adayı Süleyman Uluçay, iktidardaki UBP’nin adayına 10 puandan fazla fark attı.

CTP, en çok belediye kazanan parti oldu. KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ülkedeki 208 bin 236 kayıtlı seçmenin, 18 belediye başkanı, 220 belediye meclis üyesi, 240 muhtar ve 960 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek üzere 768 sandıkta oy kullandığını, seçimlere katılım oranının resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 68,85 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Seçim sonuçlarına göre, KKTC’de devletin en üst düzeydeki idari birimi sayılan 6 ilçeden 3’ünün belediye başkanlığını CTP, 2’sini UBP ve birini de TDP kazandı.
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, “Bu seçimde kaybımız yok.” diye konuştu.

Ana muhalefetteki CTP’nin Genel Başkanı Tufan Erhürman da seçim sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında, CTP’nin 7 belediye başkanlığı kazandığını, 6 ilçeden 3’ünü CTP’li başkanların yöneteceğini söyledi.