Kobani oldu Münbiç

Kobani oldu Münbiç
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.Konuşmasında 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Konuşmasında 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör eylemine ilişkin yeni açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mersin’deki de, İstiklal Caddesi’ndeki saldırı da Münbiç’ten oldu" dedi.

DAHA ÖNCE 'KOBANİ' DEMİŞTİ

İstiklal Caddesi’nde geçen pazar günü gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada, “Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” diye konuşmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü de İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan Ahlam Albashır’in yakalanması ardından yaptığı açıklamada, “Şahıs yapılan sorgusunda, PKK terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin–İdlib üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir”ifadelerini kullanmıştı.

Talimat hem Kobani, hem Münbiç, hem Kamışlı’dan

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “lokasyon bilmecesine” yanıt verdi. Çataklı açıklamasında Suriye’nin 3 ayrı bölgesini işaret etti. Çataklı "İstiklal’deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani’den, Eylem talimatı Münbiç’ten, Saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı’dan!" diye yazdı.