Koç Holding'in 2023'teki cirosu 54,5 milyar doları buldu

Koç Holding'in 2023'teki cirosu 54,5 milyar doları buldu
Koç Holding, 2023'te konsolide bazda toplam 54,5 milyar dolar gelir etti, 3,7 milyar dolar da kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki kombine yatırımları 11,2 milyar dolara aştı.Koç Holding CEO’su Levent...
Koç Holding, 2023'te konsolide bazda toplam 54,5 milyar dolar gelir etti, 3,7 milyar dolar da kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki kombine yatırımları 11,2 milyar dolara aştı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, holdingin finansal sonuçlarını değerlendirdi.

Koç Holding’in dengeli portföy yapısı ve sağlıklı bilançosu sayesinde riskler karşısında dirençli olduğunu belirten Çakıroğlu, küresel düzeyde büyüme vizyonuna sahip olan bir Topluluk olarak yurt içi ve yurt dışında stratejik adımlar attıklarını dile getirdi.

Çakıroğlu, “Küresel resesyon endişeleri yaşadığımız, bölgemizde savaşların sürdüğü, ülkemizde büyük bir âfetle sarsıldığımız, belirsizliklerin olduğu bir yılı geride bıraktık. Bu zorlu yılda da bilançolarımızı, nakit akışımızı ve likiditemizi disiplinle yönetmemizin faydalarını gördük. Basiretli yönetimimiz, sağlam iş stratejilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın özverili gayretleri sayesinde başarılı finansal performansımızı sürdürdük” dedi.

Otomotiv'deki talep olumlu yansıdı

Çakıroğlu, otomotiv sektöründe geçen yıl bulunurluktaki artışın ve makroekonomik dinamiklerin katkısı ile iç talepte görülen canlılığın şirketlere olumlu yansıdığını ifade etti.

Ford Otosan'ın Avrupa’nın önde gelen elektrikli ticari araç üreticisi olarak yeni araç yatırımlarına devam ettiğini ve Türkiye’nin sekiz yıldır üst üste mal ihracat şampiyonu olduğunu ifade eden Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ford Otosan, toplam 2 milyar Euro tutarındaki yatırım planı kapsamında Yeniköy Fabrikası’nda yeni Transit Custom’ı devreye aldı. Ayrıca Romanya Craiova Fabrikası’nda yeni nesil Ford Transit Courier ve Tourneo Courier’i hattan indirdi. Tofaş, Mart 2023’te Stellantis Grubu ile imzalanan çerçeve anlaşmanın ardından temmuz ayında, yeni ‘K0’ modelinin hafif ticari ve ‘Combi’ versiyonlarının dört marka için üretimi ve satışı ile Stellantis markalarının Türkiye’deki distribütörlüğünün ve ticari faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik satın alma anlaşmasını gerçekleştirdi. Sürecin tamamlanması için Rekabet Kurumu’nun onayını bekliyoruz. Ayrıca FIAT markasıyla, Türkiye otomotiv pazarında liderliğini beşinci yıla taşıdı. TürkTraktör hem üretim hem ihracat rekoru kırarken, Otokar Türkiye otobüs ve midibüs pazarında 15’inci kez lider oldu.”