Koç Holding'ten, yapay zeka araştırmalarında yeni bir adım: KoçGPT

Koç Holding'ten, yapay zeka araştırmalarında yeni bir adım: KoçGPT
Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Koç Holding, üretken yapay zeka teknolojilerini kullanmaya başladığını duyurdu. Şirketin geliştirdiği "KoçGPT", çalışanların verimliliğini artıracak ve geleceğin yetkinliklerini kazanmalarına...
Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Koç Holding, üretken yapay zeka teknolojilerini kullanmaya başladığını duyurdu. Şirketin geliştirdiği "KoçGPT", çalışanların verimliliğini artıracak ve geleceğin yetkinliklerini kazanmalarına olanak sağlayacak.

KoçGPT, özelleştirilmiş bir yapay zeka aracı olarak tasarlandı ve çalışanlara e-posta ve toplantı yönetimi gibi konularda yardımcı olacak. Ayrıca metin düzenleme ve çeviri gibi işlevler de bu yapay zeka aracının yetenekleri arasında yer alıyor. Koç Holding'in üretken yapay zekası, güvenlik, hız, kapasite ve veri analizi gibi alanlarda yüksek performans sunmayı hedefliyor.

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Koç Holding olarak çalışma arkadaşlarımızın iş süreçlerini dijital teknolojilerle kolaylaştırarak daha katma değerli faaliyetlere odaklanmalarının önemini vurguluyoruz. Bu yaklaşımla hayata geçirdiğimiz projelerin, süreçlerde verimlilik ve çalışan deneyimine katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kimyonok ayrıca, KoçGPT'nin geliştirme sürecine ilişkin detayları paylaştı. Özellikle, veri paylaşımının gerçekleştiği ve modellerin eğitildiği bir ortamda, kurumsal senaryoların belirlenmesinin zor bir süreç olduğunu belirtti. Bu doğrultuda, farklı Koç Holding şirketlerinden gelen çalışanlardan operasyonel anlamda farklılaşan kullanım senaryoları toplandığını ve 600'den fazla fikrin projelendirme sürecine dahil edildiğini belirtti.

Koç Holding'in bu adımı, Türkiye'nin yapay zeka ve dijital dönüşüm alanındaki ilerleyişine önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor.