Komşudan PCR testi ayıbı

Komşudan PCR testi ayıbı
Galatasaray futbol takımı, Olimpiakos ile oynanacak hazırlık maçı için Yunanistan’a gidişinde, PCR testlerinin kabul edilmemesi nedeniyle İstanbul’a dönüş kararı aldı.Galatasaray, Olympiakos ile bugün Georgios Karaiskakis...

Galatasaray futbol takımı, Olimpiakos ile oynanacak hazırlık maçı için Yunanistan’a gidişinde, PCR testlerinin kabul edilmemesi nedeniyle İstanbul’a dönüş kararı aldı.
Galatasaray, Olympiakos ile bugün Georgios Karaiskakis Stadı’ndaki oynayacağı karşılaşma için 16.00’da İstanbul’dan Atina’ya hareket etti. Atina’ya inen sarı-kırmızılıların PCR testleri, Yunan yetkililer tarafından kabul edilmedi. Yaklaşık 2 saat havalimanında bekletilen kafile, geri dönüş işlemlerini başlattı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden PCR testi istemesi üzerine, yaşanan sorunun çözülemediği belirtildi.
BAKANDAN KINAMA
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Yunan tarafından Türkiye adına özür beklediklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Galatasaray Futbol Takımı’na yönelik tutumu kınadı. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, “Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine, kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih (Terim) Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum.” dedi.

CHP LİDERİ, BURAK ELMAS’I ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Burak Elmas’ı telefonla aradı. Sporun siyasete malzeme edilmemesi gerektiğinin altını çizen CHP lideri, Galatasaray Spor Kulübü’nün, sportmenlik dışı bu davranışa karşı takındığı tavrı desteklediğini söyleyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.