Kopenhag- Galatasaray maçı kaçta, hangi kanalda? Aslan turu nasıl geçer?

Kopenhag- Galatasaray maçı kaçta, hangi kanalda? Aslan turu nasıl geçer?
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. hafta maçında bu akşam Danimarka deplasmanında Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılıların gruptan çıkması için Kopenhag’ı yenmesi gerekiyor.UEFA Şampiyonlar Ligi...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. hafta maçında bu akşam Danimarka deplasmanında Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılıların gruptan çıkması için Kopenhag’ı yenmesi gerekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda çıktığı 5 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Galatasaray'ın 5 puanı bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım, aynı puana sahip Kopenhag'ın ardından averajla üçüncü sırada yer alıyor. Bayern Münih'in 13 puanla zirvede yer aldığı grupta, İngiltere temsilcisi Manchester United ise 4 puanla son sırada bulunuyor.

İkincilik için tek formül: Galibiyet

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselmesi için yarın Kopenhag ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Averajla rakibinin gerisinde yer alan sarı-kırmızılı takım, bugün kazanması durumunda puanını 8'e çıkartacak ve diğer maçın sonucuna bakılmaksızın grup ikincisi olarak adını son 16 turuna yazdıracak.

Galatasaray'ın kazanamaması ve gruptaki diğer maçta Manchester United'ın Bayern Münih karşısında galip gelememesi halinde sarı-kırmızılı takım, grup üçüncüsü olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

Sarı-kırmızılı takımın galip gelememesi ve Manchester United'ın Bayern Münih'i yenmesi durumunda ise Galatasaray, Avrupa defterini kapatacak.

Turu geçerse 12,4 milyon euro kazanacak

Galatasaray, Kopenhag maçını kazanması halinde son 16 turu biletinin yanı sıra 12,4 milyon euro para ödülünün de sahibi olacak. Kopenhag karşısında 3 puan alması durumunda 2,8 milyon euroluk galibiyet primi kazanacak sarı-kırmızılı takım, son 16 turu vizesi alacağı için 9,6 milyon euroyu da kasasına koyacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde katılım, katsayı ve performans primlerinden şu ana kadar 31,2 milyon euro alan Galatasaray'ın bu organizasyondaki geliri, Kopenhag karşısında alınacak galibiyetle 43,6 milyon euroya çıkacak.

Maçı Exxen yayınlayacak

Başkent Kopenhag'daki Parken Stadı'nda 12 Aralık Salı günü TSİ 23.00'te başlayacak maçı, İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Müsabakada Orsato'nun yardımcılıklarını ise Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak. Mücadele EXXEN'den yayınlanacak.