Korkulan mı oluyor?

Korkulan mı oluyor?
Rus parlamentosunun alt kanadının (Duma) Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı iki bölge olan Donetsk ve Luhansk’ı bağımsız olarak tanıması, Karadeniz’deki gerginlikte muhtemel bir savaşın fitilini ateşleyeceği korkusu yarattı.Luhansk...

Rus parlamentosunun alt kanadının (Duma) Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı iki bölge olan Donetsk ve Luhansk’ı bağımsız olarak tanıması, Karadeniz’deki gerginlikte muhtemel bir savaşın fitilini ateşleyeceği korkusu yarattı.

Luhansk bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin dün saat 02.30’da dört bölgeye havan topları ve el bombaları ateşlediğini bildirdi. Bu iddiaların ardından Ukrayna da ayrılıkçı güçlerin bir köye ateş açtığını öne sürdü.

Tüm bu karşılıklı suçlamalar gerilimi tırmandırırken Rueturs, Ukrayna’nın doğusundaki Elenovka köyü ile Donetsk Havalimanı yakınlarında bombardıman sesi duyulduğunu aktardı. 

KREMLİN’İN AÇIKLAMASI
Uluslararası ajansların haberlerine göre Kremlin, “Ukrayna’nın doğusunda artan şiddetten ciddi endişe duyuyoruz. Birliklerin üslere dönmeleri için zaman gerekiyor, bu bir günde olmaz” açıklamasını yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batı ve NATO’ya çağrıda bulunarak “Batı ülkelerinin ve NATO’nun Kiev’i, Ukrayna doğusundaki duruma karşı uyarmak nüfuzunu kullanmasını umuyoruz” dedi.

TATBİKATLAR SONA ERDİ SAKİNLEŞİN
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rus Kommersant gazetesine demecinde NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından kabul edilen ortak açıklamayı yorumladı. Gruşko, “Acaba NATO neden birdenbire Belarus’ta ‘Rus kuvvetlerinin efsanevi artışı’ konusunda endişe duymaya başladı? Tatbikatlar sona erdi, sakinleşebilirsiniz. Birlikler kademeli olarak kalıcı yerlerine geri dönüyor” dedi

ZELENSKİY: KORKMUYORUZ
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Mariupol’da askerler ve kolluk kuvvetleri ile bir araya geldi. Yabancı ülkelerin diplomatik temsilcilerinin de katıldığı programda Zelenskiy, hiç kimseden korkmadıklarını ve ülkenin her türlü tehdidi, siyasi ve askeri baskıyı aşmaya hazır olduğunu ifade etti.