KORONA GÖLGESİNDE ZOR SINAV

KORONA GÖLGESİNDE ZOR SINAV
Milli Eğitim Bakanlığınca 1 milyon 600 bin 8. sınıf öğrencisine yönelik yapılan LGS sınavında iki oturum da yapıldı. Salgın tehdidinin gölgesinde bir araya gelen öğrenci ve veliler okul önlerinde büyük kalabalıklar oluştururken,...

Milli Eğitim Bakanlığınca 1 milyon 600 bin 8. sınıf öğrencisine yönelik yapılan LGS sınavında iki oturum da yapıldı. Salgın tehdidinin gölgesinde bir araya gelen öğrenci ve veliler okul önlerinde büyük kalabalıklar oluştururken, sosyal mesafe kuralı birçok yerde ihlal edildi.

1 milyon 600 bin öğrencinin katılması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu yapıldı. Sınav öncesinde ve sonrasında saat 09:00 ve 15:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanırken, sınav sona erdikten sonra tüm öğrencilerin aynı anda binadan ayrılmalarına izin verilmedi.
Öğrenciler bu yıl sınava öğrenim gördükleri okullarda girerken, Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl 3 bin 873 olan sınav yapılan okul sayısını, bu yıl 18 bin 139’a, salon sayısını 59 bin 568’den 111 bin 918’e yükseltti. Okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav salonları sınavdan önce temizlenerek dezenfekte edildi.
Daha önce sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu sene koronavirüs tedbirleri nedeniyle bir kargaşa yaşanmaması için 22 Haziran tarihinden itibaren dağıtılacak.
SOSYAL MESAFE UNUTULDU
Uzmanların toplu etkinliklerin virüsü bulaştırmada en önemli faktörlerden biri olduğunu açıklamalarına rağmen yapılan sınavda, sosyal mesafe kuralına birçok yerde uyulmadı, okul önlerinde oluşan büyük kalabalıklar korkuttu.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen görüntülerde sosyal mesafe kuralının okul önlerinde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen veriler arasında sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı görüldü. Okul bahçesine alınmayan veliler okul kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Virüsün bulaşma riskinin azaltılması için getirilen sokağa çıkma yasağının bir anlamı kalmazken, veliler koronavirüs sınavını geçemedi.