Korona günlerinin EV AJANDASI

Korona günlerinin EV AJANDASI
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hız kesmeden yayılmaya devam eden koronavirüs alınana tedbirler kapsamında, imkanı olan herkesin evde sosyal izalasyonda kalmasına neden oldu. Büyük bir çoğunluğun evinde sosyal izalasyonda geçirdiği...

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hız kesmeden yayılmaya devam eden koronavirüs alınana tedbirler kapsamında, imkanı olan herkesin evde sosyal izalasyonda kalmasına neden oldu. Büyük bir çoğunluğun evinde sosyal izalasyonda geçirdiği koronavirüs günleri ,sinema dünyasını da eve taşımaya devam ediyor. İşte sizin için seçtiğimiz Netflix’de yayınlanan film önerilerimiz.

TV

Aşk 101

Öğretmenlerinin bir basketbol koçuna aşık olmasını sağlamaya
çalışan dört isyankar ve bir örnek öğrenci, birlikte arkadaşlığı aşkı ve
kendileri olma cesaretlerini öğrenir.

Ocean’s Eigth, Gary Ross tarafından yönetilip, 2018 yılında gösterime giren komedi ve suç
filmidir. Ocean’s üçlemesinden Ocean’s Eleven adlı filmin kadın oyuncularından oluşan spin-off filminde başrolde Sandra Bullock,yardımcı oyuncular ise Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna Mindy Kaling ve rapçi Awkwafına rol alıyor. Kaçıranlar ve yeniden seyretmek isteyen sinemaseverler için mükemmel bir fırsat.

Never Have I Ever

Travmatik bir yılın ardından, Hint kökenli Amerikalı bir gencin tek isteği, dışlanmışlıktan popülerliğe geçiş yapmaktır.Ama ailesi, çevresi ve duyguları bunu zorlaştırır.

Kitap

• Eugenides dokuz yılda yazdığı Middlesex’te üç kuşak ve iki kıtaya yayılmış bir aile
hikayesini tabulara ve dogmalara alaycı bir dille karşı çıkarak,inanılmaz bir akıcılıkta
anlatıyor.Bugüne kadar 35 dillde yayımlanan ve üç milyonun üstünde okura ulaşan,
Middlesex, modern zamanlar destanı.Romanın dizi uyarlaması için çalışmalara başlandı

• İpek Demirkan’ın kaleme aldığı Nereye Konacağını Bilemeyen Kuş Göyüzünde Esirdir romanı, Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

• Sosyal mesafelendirmeye rağmen İçimizdeki Buhranlar geçmek bilmiyorsa, işte aradığınız kitap.
İllüstrasyon çalışmalarıyla tanınan Gökçe Yavaş Önal’ın yeni kitabı okuyucusuyla buluşuyor.

Tiyatro

Avrupa'nın en önemli tiyatro topluluklarından Berliner Ensemble, kendi web sitesinden her Cuma 18.00 bir oyunu izleyicilerle buluşturuyor.

Özel yetiştirilmiş birbirinden yetenekli 36 at, 16 dansçı ve 15 kişilik Romen müzisyen grubuyla,dünyaca ünlü Zingaro Binicilik Tiyatrosu’nun Battuta adlı gösterisi, online erişime açıldı.
Dünya prömiyerini 2006 yılında İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan gösteri, sahnenin büyülü alternatif dünyasını evinize taşıyor.

2009 yılında Globe Tiyatrosu yorumuyla izleyenleri büyüleyen Shakespeare’in en meşhur oyunu Romeo ve Juliet, şimdi tüm dünya için ücretsiz gösterimde. Youtube kanalında erişime açılacak oyunu, 3 Mayısa kadar ücretsiz olarak seyredebilirsiniz.

Konser

30 Nisan Dünya Caz Günü konseri Akbank Sanat instagram hesabından canlı yayınlanacak.
Konser kapsamında Ozan Musluoğlu Trio, Selen Gülün, Mehmet İkiz kulakların pasını silmeye hazırlanıyor.

Atölye

Akbank Sanat Çocuk Atölyeleri Evinizde! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100.yılının kutlandığı bugünlerde Akbank Sanat farklı yaş gruplarından çocuklara seslenen bir çevirimiçi program ile kutluyor.Kendi Koreografini Yarat başlıklı çocuk dans atölyesinin de yer alacağı programın detaylarını Youtube kanalı ve web sitesinden takip edebilirsiniz.

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Demokrasi İçin Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında
29 Nisan Çarşamba, 14.00-15.45 saatleri arasında ' Gazeteciler İçin Dijital Güvenlik' online atölyesi düzenlenecek, Atölyeyi İletişim Uzmanı Şevket
Uyanık yürütecek.

HAZIRLAYAN: Nurcan Karaçam