Korona hastasına ikili akciğer nakli

Korona hastasına ikili akciğer nakli
ABD’de bir Koronavirüsü hastasına ilk kez çift taraflı akciğer nakli yapıldı. Operasyon, Çin ve Avrupa’daki örneklerinin ardından dünyada üçüncü kez gerçekleşti.ABD’de, Covid-19’a yakalandıktan sonra akciğerleri büyük...

ABD’de bir Koronavirüsü hastasına ilk kez çift taraflı akciğer nakli yapıldı. Operasyon, Çin ve Avrupa’daki örneklerinin ardından dünyada üçüncü kez gerçekleşti.
ABD’de, Covid-19’a yakalandıktan sonra akciğerleri büyük hasar gören 20 yaşındaki bir kadına ikili akciğer nakli yapıldı. Doktorları kadının durumunun stabil olduğunu, her gün daha iyiye gittiğini açıkladı.
Chicago’daki Northwestern Memorial Hastanesi yetkilileri, koronavirüs öncesi hiçbir sağlık sorunu olmayan genç kadına ikili akciğer nakli yapıldığını duyurdu.
Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Ankit Bharat “Eğer organ nakli olmasaydı şu an hayatta olmazdı. Bu bir dönüm noktası. Ölümcül derecede Covid-19 hastası olanlara hayatta kalmaları için başka bir seçenek daha sunuyor” diye konuştu.
Nakilden önce, kadının vücudundan virüsün tamamen atıldığından emin olundu. Bu süreç 4 hafta sürdü. Kadın bu süreçte suni olarak komaya sokuldu ve uyandırılmadı. Toplam 6 hafta solunum cihazına bağlı kaldıktan sonra akciğer nakli yapıldı.
Doktorlar bu naklin, Covid-19 sonrası akciğerleri zarar gören tüm hastalara umut olacağını söylüyor. Mayıs ayı sonunda da Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir kadına Covid-19’u atlattıktan sonra ikili akciğer nakli yapılmış, nakil başarıyla sonuçlanmıştı.