Korona pasaportu geliyor

Korona pasaportu geliyor
Avrupa Birliği (AB), yeniden seyahat serbestisi için ‘aşı pasaportu’ şartını görüşecek. Aşılanmayan AB dışı ülke vatandaşları, AB ülkelerine seyahat edemeyecek. Vize için de normal pasaport ve bu pasaport gerekecek. Aşı...

Avrupa Birliği (AB), yeniden seyahat serbestisi için ‘aşı pasaportu’ şartını görüşecek. Aşılanmayan AB dışı ülke vatandaşları, AB ülkelerine seyahat edemeyecek. Vize için de normal pasaport ve bu pasaport gerekecek. Aşı pasaportu şartının kabul edilmesi durumunda Türkiye’nin aldığı Çin aşısının listede yer alıp almayacağı merak ediliyor. Konu 21 Ocak’taki AB zirvesinde ele alınacak.
Hukukçular, bu alanda ikiye bölünmüş durumda. Kimi “Aşı şart koşulamaz. İnsan haklarına aykırı” diyor. Kimi de “Diğerlerinin hayatını tehlikeye atmak da insan haklarına aykırı” görüşünde. Konuyla ilgili resmi başvuru, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e ulaştırıldı. Mektubun sahibi ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis. Mektup aynı zamanda diğer 26 AB üyesi ülkeye de iletildi ve bazı ülkelerde bu konuda anlaşma sağlandığı belirtildi.