Koronavirüs aşısı yüzde 90 etkili

Koronavirüs aşısı yüzde 90 etkili
Covid-19’a karşı Almanya merkezli BioNTech ile birlikte bir aşı geliştiren ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, aşının yüzde 90’dan fazla bir oranda etkili olduğunu duyurdu. Aşıyı geliştiren BioNTech’in Türk CEO’su, “Bu...

Covid-19’a karşı Almanya merkezli BioNTech ile birlikte bir aşı geliştiren ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, aşının yüzde 90’dan fazla bir oranda etkili olduğunu duyurdu. Aşıyı geliştiren BioNTech’in Türk CEO’su, “Bu bir zaferdir. Aşı en az 1 yıl insanları hastalıktan koruyacaktır” dedi.
Pfizer tarafından yapılan açıklamada, geliştirilen aşıyla ilgili ilk testlerin sonuçlarının geldiği ve on binlerce gönüllü üzerinde yapılan denemeler sonucunda aşının yüzde 90’dan fazla bir oranda hastalığı engellediği duyuruldu.
BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Prof. Uğur Şahin de aşıya ilişkin, “Küresel üçüncü fazın ilk analizinde Covid-19 aşısının etkili bir şekilde virüsü engellediğini gösteren sonuçlar var. Bu inovasyon, bilim ve küresel iş birliği çalışması için bir zaferdir” ifadelerini kullandı. Şahin, “Aşının en az 1 yıl boyunca koruma sağlaması bekleniyor” dedi.
ŞU ANA KADAR 5 AŞI ONAY ALMIŞTI
Dünya genelinde birçok ülke ve şirket koronaya karşı aşı geliştirmek için adeta zamanla yarışırken şu ana kadar sadece toplamda 5 Rus ve Çin yapımı aşılar onay almıştı.