Kovid-19 araştırması: Hastaların yarısı hiç belirti göstermiyor olabilir

Kovid-19 araştırması: Hastaların yarısı hiç belirti göstermiyor olabilir
Scripps Research adlı araştırma kuruluşu yaptığı çalışmayla, Kovid-19 hastalarının yaklaşık yüzde 45’inin herhangi bir belirti göstermediğini ortaya koydu. Ayrıca bu hastaların virüsün yayılmasında büyük rol oynadığı...

Scripps Research adlı araştırma kuruluşu yaptığı çalışmayla, Kovid-19 hastalarının yaklaşık yüzde 45’inin herhangi bir belirti göstermediğini ortaya koydu. Ayrıca bu hastaların virüsün yayılmasında büyük rol oynadığı vurgulandı.
Kuruluş, çalışmada ortaya çıkan bulguların pandemiyle savaşta yaygın test ve temas takibinin önemine işaret ettiğini belirtti. Kuruluşun kurucusu Moleküler Tıp Profesörü Dr. Eric Topol, “Virüsün sessiz bir şekilde yayılması, kontrol edilmesini daha güç bir hale getiriyor. Bu kadar yüksek bir asemptomatik vaka oranıyla, daha geniş bir test ağı kurma zorunluluğu ortada; aksi takdirde virüs bizi atlatmaya devam edecek” diye belirtti.
DAHA UZUN SÜRE YAYIYORLAR
Araştırma aynı zamanda, belirti göstermeyenlerin virüsü daha uzun süre, belki de 14 günden daha uzun bir süre, yayabildiklerini gösterdi. Araştırmacılara göre, belirtinin olmaması hastada herhangi bir hasar olmadığı anlamına gelmiyor.

Asker adayının testi pozitif çıktı: 53 kişi karantinada

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir cami imamının askere gitmeye hazırlanan 22 yaşındaki oğlu B.C.B.’nin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine cami ve cami lojmanı giriş çıkışlara kapatıldı. B.C.B. tedavi altına alınırken, temasta bulunduğu tespit edilen 68 kişi karantinaya alındı.
Şanlıurfa’da da 55 farklı noktanın koronavirüs nedeniyle karantinaya alındığı açıklandı. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun duyurusuna göre, 34 yerdeki karantina uygulaması ise sona erdirildi.