Kral Charles kendisine destek verenlere teşekkür etti

Kral Charles kendisine destek verenlere teşekkür etti
İngiltere Kralı 3. Charles, kansere yakalandığını açıklamasının ardından kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Kral Charles, yayımladığı mesajında, “Son günlerde aldığım çok sayıda destek mesajı ve iyi dilekler...
İngiltere Kralı 3. Charles, kansere yakalandığını açıklamasının ardından kendisine destek veren herkese teşekkür etti. 

Kral Charles, yayımladığı mesajında, “Son günlerde aldığım çok sayıda destek mesajı ve iyi dilekler için en içten teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Kanserden etkilenen herkesin bileceği gibi, bu tür nazik düşünceler en büyük teselli ve cesaretlendiricidir. Kendi teşhisimi paylaşmamın, kamuoyunun anlayışını arttırmaya ve Birleşik Krallık'ta ve daha geniş bir dünyada kanser hastalarını ve ailelerini destekleyen tüm kuruluşların çalışmalarına ışık tutmaya nasıl yardımcı olduğunu duymak da aynı derecede yüreklendirici. Onların yorulmak bilmeyen ilgisine ve özverisine duyduğum ömür boyu sürecek hayranlık, kendi kişisel deneyimimin bir sonucu olarak daha da artıyor” dedi.

 

Kral Charles kimdir?

 

III. Charles (Charles Philip Arthur George) Birleşik Krallık ve diğer 14 İngiliz Milletler Topluluğu'nun, annesi II. Elizabeth'in ölümü sonrasında, 8 Eylül 2022 tarihinden itibaren kralı oldu. Kral Charles, 1952'den tahta çıkışına kadar Cornwall Dükü ve Rothesay Dükü olarak Britanya tarihindeki en yaşlı ve en uzun süre görev yapan veliaht ve aynı zamanda 26 Temmuz 1958'den tahta çıkışına kadar bu unvanı taşıyan en uzun süre görev yapan Galler prensi olmuştur.

Görevi devraldığı sırada Charles aynı zamanda 73 yaşında Britanya tahtına geçen en yaşlı isim olmuştur.

Charles, dönemin Edinburgh Düşesi Prenses Elizabeth ile Edinburgh Dükü Philip'in ilk çocuğu ve Kral VI. George ile Kraliçe Elizabeth'in ilk torunu olarak Buckingham Sarayı'nda dünyaya geldi.

Eğitimini babasının da çocukken gittiği Cheam ve Gordonstoun okullarında almıştır. Sonrasında Avustralya'nın Victoria eyaletindeki Geelong Grammar School'un Timbertop kampüsünde bir yıl geçirmiştir.

Cambridge Üniversitesi'nden Bachelor of Arts derecesi aldıktan sonra 1971-1976 yılları arasında Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda görev yaptı. 1981 yılında Lady Diana Spencer ile yaptığı evlilikten Prens William ve Prens Harry adında iki oğlu oldu. 1996 yılında çift, her ikisinin de kamuoyuna yansıyan evlilik dışı ilişkilerinin patlak vermesinin ardından boşandı.

Ertesi yıl Diana Paris'te geçirdiği bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti.

 

Charles 2005 yılında uzun süredir birlikte olduğu Camilla Parker Bowles ile evlendi.