Kremlin'den uyardı: Rusya ve NATO'nun ihtilafı kaçınılmaz

Kremlin'den uyardı: Rusya ve NATO'nun ihtilafı kaçınılmaz
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Avrupalıların Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini söylemesine Batılı başkentlerden itirazlar yükseldi, Kremlin "Rusya- NATO ihtilafı kaçınılmaz olur" diye uyardı.Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel...
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Avrupalıların Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini söylemesine Batılı başkentlerden itirazlar yükseldi, Kremlin "Rusya- NATO ihtilafı kaçınılmaz olur" diye uyardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa'nın Ukrayna'ya asker göndermesi fikrini gündeme getirmesine Batılı başkentlerden ve Kremlin'den itirazlar yükseldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, NATO üyesi Avrupa ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri durumunda Rusya ile NATO arasında olası bir çatışma ihtimalinden bahsederek, "Rusya-NATO ihtilafı kaçınılmaz hale gelir" dedi.

Peskov, Ukrayna'ya asker göndermeyi tartışan Avrupa ülkelerine, bu adımın onların çıkarına olmadığını vurgulayarak, birçok ülkenin bu girişimin potansiyel tehlikelerini ölçülü bir şekilde değerlendirdiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme önerisi, Avrupa başkentlerinden de itirazlarla karşılandı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya kara birlikleri göndermeyeceklerini açıklarken, Macron'un önerisine diğer Avrupa liderlerinden de ret geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savunma ittifakı olarak Ukrayna'ya asker gönderme planlarının olmadığını belirtti. Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya müttefikler aracılığıyla verdiği desteği sürdürdüğünü ancak muharip birlik bulundurmayı planlamadıklarını ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ukrayna Konferansı'ndaki açıklamaları, bazı ülkelerin Ukrayna'ya asker gönderme seçeneğini değerlendirdiğini gösterdi. Ancak diğer Avrupa ülkeleri, bu adımın risklerini ve Rusya ile gerginliği artırabileceği endişelerini dile getirdi.

Son olarak, Fransa Başbakanı Gabriel Attal da, Avrupa'nın Ukrayna'daki savaşta herhangi bir seçeneği reddetmeyeceğini ve gerekli olduğunda her şeyin mümkün olduğunu belirtti. Macron'un açıklamalarıyla birlikte Ukrayna'ya asker gönderme seçeneğinin yeniden değerlendirildiği ve tartışıldığı ortaya çıktı.