Kripto Paraya vergi geliyor

Kripto Paraya vergi geliyor
Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto paralar, Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Türkiye, başını Bitcoin’in çektiği kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer alıyor. Kripto para...

Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto paralar, Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Türkiye, başını Bitcoin’in çektiği kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer alıyor. Kripto para yatırımcılarının sayısı 1 milyonu aşmış durumda.
DW Türkçe’de yer alan habere göre, ekonomi yönetimi kısa zamanda büyük getiriler sağlayan Bitcoin ve benzeri kripto paralara ‘vergi’ koyma hazırlığında. Ancak uzmanlar, henüz vergilendirmenin nasıl yapılacağına dair dünyada genel kabul görmüş bir uygulama olmadığına işaret ediyor. Uzmanlara göre, kripto para alım-satımına yüksek vergi konması, yatırımcıların kripto para piyasasına olan yoğun ilgisini de zayıflatabilir.
DÜNYADA FARKLI VERGİ UYGULAMALARI VAR
Dünyada kripto paralara uygulanan vergiler konusunda farklı yöntemler uygulanıyor. ABD’de kripto para sahiplerinden gelir vergisi alınırken, Almanya’da 600 eurodan düşük değerler için vergi uygulanmıyor. Malta, Portekiz, Hong Kong ve Singapur’da da vergi alınmıyor. Güney Kore’de ise elde edilen kazançtan yüzde 20 vergi alınmasına dair çalışma başlatılmış durumda. Türkiye’de ise kripto paralarla ilgili vergi mevzuatı dahil, herhangi bir yasal altyapı ve düzenleme bulunmuyor.