Kripto varlıklarda son durum: Bitcoin'e arz devam ediyor

Kripto varlıklarda son durum: Bitcoin'e arz devam ediyor
Bitcoin son zamanların yüksek çıkışını yapıyor. Kurumsal firmalar Altcoin'den uzaklaşığ Bitcoin'e yönelmeye devam ediyor. İşte kripto varlık dünyasında son durum...Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde,...
Bitcoin son zamanların yüksek çıkışını yapıyor. Kurumsal firmalar Altcoin'den uzaklaşığ Bitcoin'e yönelmeye devam ediyor. İşte kripto varlık dünyasında son durum...

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz hafta net 598 milyon dolarlık giriş olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yılın favori altcoin’i Solana’dan çıkış olurken para diğer altcoinlere aktı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 569,5 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’a (ETH) da 16,8 milyon dolar fon girişi olurken short (kısa) Bitcoin fonundan 3,9 milyon dolarlık çıkış gözlemlendi.

Geçtiğimiz yıl en çok para girişi olan altcoin Solana’dan (SOL) varlık çıkışı sürerken kurumsal yatırımcılar Cardano (ADA), Ripple (XRP) ve Litecoin’e (LTC) yöneldi.

Solana’dan geçtiğimiz hafta 3 milyon dolarlık çıkış görülürken Cardano’ya yarım milyon dolarlık, Litecoin’e 1 milyon dolarlık ve Ripple’a 1,1 milyon dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok alım yapan ülkelerin başında ABD’li yatırımcılar geldi. ABD yatırımcılar başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına sadece geçen hafta 609 milyon dolar akıttı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarının alımları oluşturdu.

Bununla birlikte Kanada’da 17,8 milyon dolar ve İsveç’de 8 milyon dolar çıkış yaşandı.