Kritik gün

Kritik gün
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuştu. Piyasalar bugünkü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kilitlenmişken; Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türk Lirası dolar karşısında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuştu. Piyasalar bugünkü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kilitlenmişken; Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türk Lirası dolar karşısında yüzde 1 değer kaybetti, döviz kuru 7.77’nin üzerine çıktı. Borsada ise bankacılık hisseleri sert dalgalandı.
TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşmada, faiz masajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle üretim yapabilir miyiz? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Aldığımız tüm kararlarda attığımız tüm adımlarda sizlerle kurduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiğimiz demokrasi ve kalkınma yolunda 365 oda ve borsamız lokomotif görevi gördü” dedi.“Birçok iş insanımızla konuştuğumda “Beni faiz batırdı” diyorlar. İnşallah bunları da tersine çevireceğiz” diyen Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘ÖNÜMÜZDE YENİ BİR DÖNEM VAR’
Önümüze çıkan engelleri aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Artık çok daha güçlü bir şekilde üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata odaklanmamız gerekiyor.
‘ARAÇ DEĞİŞTİRMEK GEREK’
Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. İşte hukuk ve ekonomi reformlara bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Ülkemiz, şahlanış dönemine giriyor. Yerli ve yabancı yatımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl tüm bu zorlukları geride bırakmış olarak bugünleri acı bir tebessümle yad edeceğiz.