Kritik zirve öncesi apoletli mesaj

Kritik zirve öncesi apoletli mesaj
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman’da helallik isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek istifa çağrısı yaptı. Akşener “Hangi yüzle helallik istiyorsun Sayın Erdoğan! Yeter artık! Cürmün...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman’da helallik isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki göstererek istifa çağrısı yaptı. Akşener “Hangi yüzle helallik istiyorsun Sayın Erdoğan! Yeter artık! Cürmün ve haramın helalleşmesi olmaz. Başımıza ucube sistemi bela edip bu keşmekeşin müsebbibi olan bay kriz baş sorumludur. Sorumluluk hissedenler istifa eder, hesap verirler” ifadelerini kullandı.

“SADAKA VERİR GİBİ PARA DAĞITTIN”
Akşener siyasetçinin milletle sandıkta helalleşebileceği vurgulayarak, Erdoğan’ın çocuklara para dağıtmasını da eleştirdi. Akşener şunları söyledi: “Korunaklı çadır tiyatrosu mizanseni ile olmaz. İlla ki helallik almak istiyorsan Maraş’ta 15 saat enkaz altında kalan yavrusunun elini tutup vinç beklerken rahmetli olmasını izleyen babadan, analarının sesini duyup ellerinden bir şey gelmeyenlerden helallik isteyeceksin. Sadaka verir gibi para dağıtarak helallik alamazsın. Kimsesiz kalan çocuklardan, hayallerini yıktığın gençlerden helallik alamazsın.”

“KIZILAY BAŞKANI’NI ALDIRACAK MISINIZ!”
Kızılay’ın “çadır tüccarı” olduğunu söyleyen Akşener, “Kendi vatandaşına çadır satmak ahlak sorunudur. Gıda, soğan stoklanıyor diye depoları bastınız. Peki şimdi çadır stoklayan Kızılay’a ne diyeceksiniz? Deposunu basıp çadırlara el koyacak mısınız, stokçu diye Kızılay Başkanı’nı da aldıracak mısınız” diye sordu.

"APOLETLİ" MESAJ
İyi Parti lideri Akşener, seçimlerin yol ayrımı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki bu ateşten imtihanı parti içi görenlere sesleniyorum; bunu herkes üzerine alsın ve çok iyi düşünsün. Bazen gerçek komutan olmak için apoletlerden vazgeçmek gerekir. Küçük hesapları bırakıp büyük resmi, gerçek tehlikeyi görmek gerekir. Vatanın bütünlüğü tehlikededir. Hükümetin başı gaflet ve dalalet içinde ülkeyi uçuruma götürmektedir. Kişilerin kaprisleri değil, milletin iradesi tecelli edecektir. Onun bunun değil, milletin dediği olacak.”

ATEŞ CİNAYETİNİ SORDU
Akşener, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden iki ay geçtiğini belirterek soruşturma sürecine işaret etti. Erdoğan’a seslenen Akşener “Devleti yönetenlerin mafyalara, uyuşturucu kaçakçılarına boyun eğen acizliğiyle 61 gün geçirdik. Ailesinin bildiği gerçekler henüz yargının gündeminde bile değil. Söylesene yargının işini yapmasına neden engel oluyorsun? Kimden korkuyorsun? Bu cinayetin asıl sorumluları ortaya çıkana kadar unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.