KRT satıldı, Sarıgül 300 bin dolar kapora verdi

KRT satıldı, Sarıgül 300 bin dolar kapora verdi
CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu iddia edilen ancak imtiyaz sahibinin Güneşim Medya Yayıncılık olduğu açıklanan KRT televizyonunun satış devrinin tamamlandığı duyuruldu. Yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti...

CHP milletvekili Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu iddia edilen ancak imtiyaz sahibinin Güneşim Medya Yayıncılık olduğu açıklanan KRT televizyonunun satış devrinin tamamlandığı duyuruldu.

Yaklaşık 300 bin dolar kapora ücreti ödeyen kanalın yeni sahibi Fırat Bozfırat. Bozfırat, Mustafa Sarıgül'ün yakınındaki bir isim. Sarıgül'ün kurduğu Türkiye Değişim Partisi'nin genel başkan yardımcısıydı.

Veryansın Tv’nin haberine göre Abdurrahman Emir Sarıgül’e yakınlığı ile bilinen Fırat Bozfırat’ın cumaya kadar satış için bir hamle yapmaması sonrası KRT TV’nin eski yönetiminin ‘Cuma günü son gün, kaporanız yanar, devrin yapılması gerekiyor’ dediği, bunun üzerine devrin gerçekleştiği öğrenildi.

Ali Fırat Atabaş ve KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut’un bugün çalışanlara açıklama yaptığı öğrenildi. Gün içinde de yeni patronların kanala gelerek çalışanlarla tanışacağı belirtildi.

Veryansın Tv’ye göre kanalın satışı borçlar karşılığı gerçekleşti. Kanalın yaklaşık 3 buçuk milyon dolar borcunun olduğu iddia edilirken, satıştan çok az miktar da kanalın eski sahiplerine kalacak.

Kanalın el değiştirmesi sonrası KRT TV’de çalışan yaklaşık 70 kişinin akıbeti de merak konusu. Bu konuda da eski yönetimin yeni yönetime bilgi verdiği, çalışan ekibin iyi bir ekip olduğunu söylediği öğrenildi. Çalışanların büyük bir kısmının da bu satış sonrası kanaldan ayrılmayı düşünmediği de gelen bilgiler arasında.

Serdar Akinan'la görüşüldü

KRT TV’nin yeni sahibinin çalışanlarla ilgili ne gibi bir tasarruf uygulayacağı bilinmezken, kanalın yönetimi için bir gazeteciyle görüşme yaptığı öğrenildi. Bu gazetecinin de Serdar Akinan olduğu, ancak henüz taraflar görüşse de bir anlaşmanın sağlanmadığı vurgulandı.

Mustafa Sarıgül Gazete Pencere'ye yaptığı açıklamada böyle bir satışın ya da görüşmenin olmadığını söylemişti.