CHP'de aday adayları İstanbul ilçelerinde kıyasıya yarış içinde

CHP'de aday adayları İstanbul ilçelerinde kıyasıya yarış içinde
CHP İstanbul ilçelerinde adaylarını belirlemek için yoğun mesai harcıyor. Değişim rüzgarı ile seçimlere girmeye hazırlanan partide aday adayları kıyasıya yarış içindeYerel Seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi...

CHP İstanbul ilçelerinde adaylarını belirlemek için yoğun mesai harcıyor. Değişim rüzgarı ile seçimlere girmeye hazırlanan partide aday adayları kıyasıya yarış içinde

Yerel Seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler ise seçimlerde aday gösterecekleri isimleri belirlemeye çalışıyor.

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na tekrar aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, seçilmesi olasılığında kendisi ile uyumlu çalışacak ilçe belediye başkanları istiyor.

Değişmesi öngörülen Bakırköy ve Maltepe gibi ilçelerde CHP Genel Merkezi’nin hangi isimleri belerilmeyeceği merak ediliyor.

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu döneminin son bulması ile birlikte partide başlayan değişim söylemleri, aday adayı havuzunu da genişletmiş durumda. Bu nedenle parti içinde adaylar arasında kıyasıya yarış sürüyor.

Konuşulan isimler

Buna göre Beyoğlu Belediyesi’ne Orhan Alkan ve İnan Güney isimleri, Fatih’e Mahir Polat’ın ismi öne çıkanlar arasında.

Gaziosmanpaşa’da Hakan Bahçetepe, Kağıthane’de Onur Soytürk, Zeytinburnu Belediyesi’ne ise Uğur Kılıç’ın isimleri öne çıktığı iddialar arasında.

Sarıyer’de ise  Şükrü Genç’in tekrar aday olmak istediği ancak adaylığının mümkün olmadığı söylenenler arasında.

Sarıyer CHP İlçe yöneticisi Uğurhan Atma’nın da isimler arasında konuşulduğu ifade ediliyor. Öte yandan Adaylar arasında Erol Aydın ve Dilek Karafazlı da bulunuyor. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı da adaylıkta isimi geçenler arasında.

Esenler ve Bağcılar Belediyesi’ne ise isim belirlenmiş değil.