SP hastası çocuklara sanatla tedavi

SP hastası çocuklara sanatla tedavi
Serebral Palsili (SP) çocuklar ve aileleri, “Dünya SP Farkındalık” çalışmaları kapsamında, Bursa Romatem Hastanesinde düzenlenen sanat terapisinde buluştu.Sabır gerektiren tedavi sürecinde işleri hiç de kolay olmayan aileler,...

Serebral Palsili (SP) çocuklar ve aileleri, “Dünya SP Farkındalık” çalışmaları kapsamında, Bursa Romatem Hastanesinde düzenlenen sanat terapisinde buluştu.


Sabır gerektiren tedavi sürecinde işleri hiç de kolay olmayan aileler, resim çizerek, boyama yaparak ve benzer sıkıntılarını paylaşarak birbirlerine destek oldular. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Esin Selimoğlu, özetle şu bilgileri verdi:
“Serebral Palsili çocuklarımızı, ailelerimizin beklentisi yönünde bir ilaçla, bir şurupla maalesef tedavi edemiyoruz. Kalıcı bir hastalık ama ilerleyici değil. Erken ve doğru planlanan rehabilitasyon tedavileriyle kontrol altında tutabiliyoruz. SP’li bireylerin tedavisinde çok etkin ve hızlı rehabilitasyon süreçlerimiz var. Ailelerimizden, tedavi sürecinde aktif rol oynamalarını istiyoruz. Sabır ve zaman gerektiren bu süreçte ailelere, sorunlarla başa çıkma, çözebilme, uyum sağlama yetisini kazandırmaya yönelik destek programları uyguluyoruz.”

Türkiye’de her yıl 6 bin bebeğe serebral palsi tanısı konuyor. Bu hastaların 3’de 1’i yürüyemiyor, 4’te1’i konuşamıyor, 4’te 1’inde ise davranış bozukluğu görülüyor, 3’te biri de zihinsel engelli oluyor.