Külünk, sisteme isyan etti

Külünk, sisteme isyan etti
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, ekonomi yönetimine dikkati çeken eleştirilerde bulundu. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Külünk, Türkiye’de en az kazanan ile en çok kazanan arasındaki...

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, ekonomi yönetimine dikkati çeken eleştirilerde bulundu. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Külünk, Türkiye’de en az kazanan ile en çok kazanan arasındaki farkın 23 kat olduğunu belirtti.

“Mevcut politika ve tercihler alt ve orta gelir grubundan daha çok %10’u mutlu ediyor” diyen Külünk, “Acaba ekonomi yönetimi bu tabloyu okuyor mu? Bürokratlar bu tablodan haberdar mı? Sürekli büyüme rakamı açıklayarak sokağın gönlünü almak mümkün mü?” diye sordu.

“Betona gömülen paradan vatandaşa bir pay düşmüyor” diyerek eleştirilerine devam eden Külünk, “2023 yolunda ilerlerken en kritik alan olan ekonomide kaynakların betona, holdinglere ve büyük şirketlere akıtılmasının önüne geçilmeli ve halkın refahına odaklanılmalıdır. Türkiye’nin büyüme sorunu yok diyerek bu işin içinden çıkılamaz” dedi.