'Küme düşersek bırakmam, şampiyon yapıp öyle bırakırım' söylemi nasıl bir saçmalıktır!

'Küme düşersek bırakmam, şampiyon yapıp öyle bırakırım' söylemi nasıl bir saçmalıktır!
Fenerbahçe'nin efsanelerinden, eski futbol yıldızı Engin Verel, Ali Koç'ın "Ligden çekiliriz" sözlerini değerlendirdi. Verel, Akşam gazetesinde yer alan yorumunda Ali Koç'un popülist politikalar yapmakla suçladı:"Fenerbahçe Başkanı...
Fenerbahçe'nin efsanelerinden, eski futbol yıldızı Engin Verel, Ali Koç'ın "Ligden çekiliriz" sözlerini değerlendirdi. Verel, Akşam gazetesinde yer alan yorumunda Ali Koç'un popülist politikalar yapmakla suçladı:

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç olup bitenlerden sonra kulübü ligden çekmekle tehdit ediyor. Hepimiz biliyoruz ki böyle bir genel kurulun ilkinde çoğunluk sağlanamaz, ikincisini de 3-5 bin kişi ciddiye alır. Fenerbahçe'nin 60 bin kongre üyesi var. 3-5 bin kişinin katılımıyla böyle bir karar verilemez. Adamı tefe koyarlar. Diyelim ki aldın, uygulayamazsın. Fenerbahçe sadece kongre üyelerinin ve kulübü yönetenlerin değil, milyonların aidiyet duygusuyla bağlı olduğu dev bir çınardır. 'Küme düşersek bırakmam, şampiyon yapıp öyle bırakırım' söylemi nasıl bir saçmalıktır. Fenerbahçe kongre üyeleri seni ikinci ligde şampiyon olasın diye seçmedi. İkinci ligde Fenerbahçe formasını koysa şampiyon olur. Sana ihtiyaç yok."  

Böyle popüler girişimlere gerek yok

Engin Verel sözlerine şöyle devam etti:

"Paran var, kulübün böyle bir uygulama nedeniyle uğrayacağı mali kayıpları karşılarsın. Ama manevi hasarı telafi etmeye kimsenin gücü yetmez. O yüzden böyle hiçbir zaman uygulayamayacağın sözlerle ortamı daha da germe. Bir şampiyonluk uğruna ortalığı yangın yerine çevirmek kimseye fayda getirmez. Daha önce bu camialar çok daha uzun süre şampiyon olamadı, kimse bunun için küçülmedi. İtibar kaybetmedi. Kulüplere ve spora itibar kaybettiren asıl olaylar şampiyonluk hırsıyla bu güzel oyuna verilen zarardır. Fenerbahçe'nin küme düşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Böyle popüler girişimlere gerek yok."

Avrupa'ya transfer olup şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu

Ramiz Engin Verel (d. 15 Eylül 1956, İstanbul), Türk eski millî futbolcu ve spor yazarıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe'nın eski futbolcularındandır. Dedesi Selanik'ten Samatya'ya göç etmiştir.

Kulüp takımları kariyeri

Futbola dayısının futbol takımı Davutpaşa'da başladı. 1973'te Galatasaray'a transfer oldu. Başarılı futboluyla göz doldurdu. 1975'te Fenerbahçe'ye geçti. Fenerbahçe'de 2 lig şampiyonluğu yaşadı. 1979'dan itibaren 4 yıl Avrupa'da futbol oynadı. Türkiye'den Avrupa'ya giden ve bir Avrupa takımında (RSC Anderlecht) şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcusudur. Fransa'da Lille OSC (1981-1982) takımında forma giydiği yıllarda en iyi yabancı futbolcu seçilmiştir. Paris Saint-Germain FC ile Paris Parc de Prince Stadın'da rövaşatayla attığı gol Fransa'da son 25 yılın en güzel golü seçildi. 4 yıllık Avrupa macerasından sonra Türkiye'ye geri döndü ve iki sene de Fenerbahçe oynadıktan sonra Ağustos 1987'de Fenerbahçe ile Rizespor arasında İstanbul'da oynanan jübile maçında Onur Kayador ile birlikte futbola veda etti.

Millî takım kariyeri

35 kez millî takımlara çağrılan Engin Verel, 5 kez Türkiye U-18, 4 kez Türkiye U-21, 26 kez de Türkiye forması olmak üzere toplam 34 kez millî formayı giymiştir ve bu müsabakalarda 1 gol kaydetmiştir.